8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Οκτώ κρούσματα σε εργαζόμενους κοινωνικών δομών του δ. Καρπενησίου – Έκτακτα μέτρα έλαβε ο δήμος

Υψηλά ποσοστά θετικότητας προέκυψαν σε μοριακούς ελέγχους για κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στο σύνολο των εργαζομένων στις κοινωνικές – προνοιακές δομές του δήμου Καρπενησίου.

Τα τεστ έγιναν από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Καρπενησίου. Εκ του συνόλου των τριάντα τριών (33) ατόμων που υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, θετικά προέκυψαν τα οκτώ (8). Κρούσματα καταγράφηκαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη», την Κοινωνική Πρόνοια και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε άμεσα τον δήμο Καρπενησίου ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου. Από τη Δευτέρα 16/11 οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί, τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα, όπως και όλες οι στενές επαφές τους -συνάδελφοι στις δομές και μέλη των οικογενειών τους, δεκάδες άτομα στο σύνολο.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Καρπενησίου έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη», ενώ στις υπόλοιπες δομές, όπως αναφέρει στα Ευρυτανικά Νέα η αρμόδια αντιδήμαρχος, κα Σοφία Ζαλοκώστα, επιστρατεύθηκε προσωπικό από υπηρεσίες που είναι αυτό το διάστημα κλειστές λόγω των μέτρων (πχ Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Μαθητική Εστία κ.α.). Η λειτουργία τους, σημειώνει, συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, από τον ΕΟΔΥ έχουν καταχωρηθεί στην Ευρυτανία 122 κρούσματα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ