23 Ιανουαρίου 2022

Κυρ. Μητσοτάκης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ: Δικαιώνεται η επιλογή μας να ενισχύσουμε τη δημόσια εκπαίδευση

Τον διπλασιασμό, εφέτος, σε σύγκριση με το 2020, του αριθμού των νέων 18 έως 20 ετών, που επέλεξαν να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας ότι «δικαιώνουν την επιλογή της Πολιτείας να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση που απαιτεί η εποχή μας».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «οι απόφοιτοι Λυκείου αντιλαμβάνονται, πλέον, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και εμπιστεύονται τις σύγχρονες ειδικότητες των δημόσιων Ινστιτούτων: από σχεδιαστές ιστοσελίδων και τεχνικούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι εξειδικευμένους διασώστες. Αποκτούν, έτσι, γνώσεις που οδηγούν σε σίγουρα επαγγέλματα». Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι «δικαιώνουν την επιλογή της Πολιτείας να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση που απαιτεί η εποχή μας. Η νεολαία μας παίρνει την υπόθεση του μέλλοντος στα χέρια της. Μπράβο της!»

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ