7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κύμα καύσωνα / Σε τροχιά υψηλών θερμοκρασιών και η Ευρυτανία, έρχονται 36άρια στο Καρπενήσι – Η πρόγνωση

«Είναι πιθανόν, προς το τέλος του μήνα να ενσκήψει νέο, έντονο κύμα ζέστης», έγραφαν την περασμένη εβδομάδα τα Ευρυτανικά Νέα. Η τάση επιβεβαιώθηκε και η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα, με πιθανά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Λόγω υψομέτρου, οι συνθήκες στην Ευρυτανία θα είναι ασφαλώς πιο… υποφερτές· στα δυτικά παραλίμνια του νομού, πάντως, το θερμό κύμα θα είναι έντονο.

Πιο αναλυτικά, η άνοδος της θερμοκρασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου, καθώς οι μέγιστες λ.χ. στο Καρπενήσι θα φθάσουν ως τους 34-35c. Λιακάδα θα επικρατεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, μόνο λίγες αραιές νεφώσεις και άνεμοι ΒΑ.

Το τριήμερο Παρασκευή 30, Σάββατο 31/7 & Κυριακή 1/8 η ζέστη θα είναι ακόμα πιο έντονη· ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 35-36c στα 1000 μέτρα, ενώ στα χαμηλότερα υψόμετρα -στα δυτικά, κυρίως, του νομού- θα σημειωθούν και… 40άρια (!). Οι ελάχιστες δεν θα πέφτουν κάτω από τους 20c. Τα ποτάμια και φαράγγια της Ευρυτανίας θα αποτελούν την καλύτερη επιλογή (στη φωτογραφία, η “παραλία” της Αγίας Βλαχέρνας).

Σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, η ζέστη θα είναι πραγματικά αποπνικτική. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο Αγρίνιο, τη Λάρισα, την Άρτα κ.α.

«Από την Παρασκευή (30/7) μέχρι και την Τρίτη (3/8) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει η ΕΜΥ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ