9 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Λευκά Χριστούγεννα 1948”: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας μικρούς μήκους που γυρίστηκε στην Ευρυτανία

Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το τρέιλερ της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Λευκά Χριστούγεννα 1948». Τα γυρίσματα είχαν γίνει, μεταξύ άλλων, επί ευρυτανικού εδάφους, σε περιοχές όπως οι Άγιοι Απόστολοι, η Ράχη Τυμφρηστού, το Βελούχι κ.α. Πρόκειται για ιστορικό δράμα με θέμα την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ στο πλαίσιο του προγράμματος «Microfilm 2022» και της εφαρμογής του νόμου για το 1,5%, βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς αυτή την κατεύθυνση. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του συγγραφέα, Γιώργου Σκαμπαρδώνη “Λευκά Χριστούγεννα, του 2003”. H διασκευή του σεναρίου ανήκει στην Αλεξάνδρα Δυράνη – Μαούνη και η σκηνοθεσία στον Αντώνη Βαλληνδρά.

O σκηνοθέτης της ταινίας, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, είχε δηλώσει απολύτως ικανοποιημένος από όσα η παραγωγή (συνολικά περίπου 40 άτομα) συνάντησε στο Καρπενήσι και στάθηκε στην αγαστή συνεργασία που επιτεύχθηκε από την πρώτη στιγμή με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Ο τόπος έχει τα εχέγγυα να φιλοξενήσει και μεγάλες παραγωγές, είχε επισημάνει.

Δείτε το τρέιλερ:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ