18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μαθήματα ζωής δίνουν καθημερινά οι αθλητές & αθλήτριες των Παραολυμπιακών του Τόκιο – 8 μετάλλια η Ελλάδα

Μάρτυρες της απίστευτης δύναμης ψυχής και της θέλησης που είναι ικανή να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο, γίνονται καθημερινά οι θεατές των Παραολυμπικακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Εξαιρετικές επιδόσεις, παγκόσμια ρεκόρ, δάκρυα συγκίνησης για την επιβράβευση των κόπων, συνθέτουν το σκηνικό των τηλεοπτικών μεταδόσεων μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Πολύ αξιόλογη παρουσία καταγράφει η Ελλάδα στο Τόκιο. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες από τον Θανάση Γκαβέλα. Το κατέκτησε στον τελικό των 100 μέτρων Τ11, με χρόνο 10.82, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Θανάση Γκαβέλας, μαζί με τον σύνοδο του Σωτήρη Γκαραγκάνη, πραγματοποίησαν μία εκπληκτική κούρσα και έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ (10.88), που είχε πετύχει ο παραολυμπιονίκης στους προκριματικούς.

Το μετάλλιο του Θανάση Γκαβέλα είναι το 8ο σε σύνολο (1-2-5) στο Τόκιο.

Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στο μπότσια BC3 ,χάνοντας στις… λεπτομέρειες το χρυσό. Η πρώτη θέση του βάθρου κρίθηκε στο τάι μπρέικ και την κατέκτησε ο Τσέχος Ανταμ Πέσκα.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με συνοδό την Κατερίνα Πατρώνη, βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ με 0-3 αλλά κατάφερε να πετύχει μία εντυπωσιακή ανατροπή. Μείωσε σιγά σιγά τη διαφορά και στο τελευταίο σετ ισοφάρισε σε 3-3. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ αλλά εκεί ο Τσέχος ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Το μετάλλιο του Τόκιο αποτελεί το 3ο ασημένιο μετάλλιο για τον Έλληνα πρωταθλητή στο ατομικό μπότσια BC3· συνολικά, στη συλλογή του, έχει πέντε μετάλλια από Παραολυμπιακούς (1-3-1).     

(με στοιχεία από kathimerini.gr / Σπυριδούλα Σπανέα)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ