30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένας Παραολυμπιονίκης στο Καρπενήσι. Ο Θανάσης Προδρόμου επισκέφθηκε το 1ο Δ.Σ. και μίλησε στα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου βρέθηκε ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του Τόκιο στο άλμα εις μήκος, μαζί με τον προπονητή του

από την έντυπη έκδοση

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη για δικαιοσύνη, ισότητα, και κοινωνική συμπερίληψη για όλα τα άτομα με αναπηρία. Η 3η Δεκεμβρίου παρέχει την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και να προωθήσει την κατανόηση και τον σεβασμό προς τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Η παρουσία του ασημένιου Παραολυμπιονίκη Θανάση Προδρόμου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, συμβάλλει προς τούτη την κατεύθυνση.

ΒΙΝΤΕΟ

Πρότυπο θέλησης και επιμονής

Η εκδήλωση στο 1ο Δ.Σ. ήταν μια πρωτοβουλία με στόχο να εμπνεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα της αναπηρίας και να προάγει την κατανόηση των δυνατοτήτων και των επιτευγμάτων των ατόμων με αναπηρία. Η παρουσία προτύπων, όπως ο Θανάσης Προδρόμου, που το 2021 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (Ιαπωνία) στο αγώνισμα άλμα εις μήκος (κατηγορία Τ20 – πνευματική δυσλειτουργία), μπορεί να συμβάλει στο να καταρριφθούν στερεότυπα και προκαταλήψεις ήδη από τις μικρές ηλικίες, ενισχύοντας την ιδέα ότι η αναπηρία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων ενός ατόμου. Επιπλέον, εκδηλώσεις όπως αυτή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινότητας και της αλληλεγγύης, προάγοντας ένα περιβάλλον που σέβεται και υποστηρίζει τη διαφορετικότητα.

Ο Θανάσης Προδρόμου ήρθε στο Καρπενήσι ως προσκεκλημένος της Διεύθυνσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τον προπονητή του, Ανέστη Μαντρατζίδη. Αμφότεροι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τη σχολική κοινότητα, με την ημέρα να περιλαμβάνει εκδήλωση σε αίθουσα του σχολείου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό, εκτενές αφιέρωμα στις επιτυχίες του 29χρονου Παραολυμπιονίκη από τη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ενδιαφέροντα ερωτήματα στον αθλητή, που πρωτοξεκίνησε τον στίβο στα 14 του και χάρη στην επιμονή, θέληση και σκληρή προσπάθεια, έφθασε στην κορυφή του κόσμου. Δίπλα του έχει πάντα τον προπονητή του, Ανέστη Μαντρατζίδη, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

«Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η Ημέρα ΑμεΑ δεν θα πρέπει να είναι μια ημέρα που γιορτάζεται μία φορά τον χρόνο, αντιθέτως, θα πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους μας. Θα πρέπει να δίνουμε ίσες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα ο Διευθυντής του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου, Σιδέρης Μοτσιόλας, με αφορμή την εκδήλωση. Και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ότι η παρουσία του αθλητή Θανάση Προδρόμου στο σχολείο μας, θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν αυτό το πλαίσιο, να κατανοήσουν ότι ακόμα και με κάποιες ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει κανείς, με την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να κερδίσει και να διακριθεί σε αγώνες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι το παράδειγμα του αθλητή και του προπονητή του θα δώσει ώθηση στους μαθητές ώστε να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το πρωί της Δευτέρας (4/12), ο Διευθυντής, Σιδέρης Μοτσιόλας απένειμε τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά στους δύο προσκεκλημένους, οι οποίοι δήλωσαν συγκινημένοι από την υποδοχή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Βασίλης Σταυρόπουλος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ