20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με δύο μαθήτριες ξεκίνησε η νέα χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Στενώματος Ευρυτανίας

Το πρώτο κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χτύπησε το πρωί της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, για περίπου 1.344.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα. Φέτος η χρονιά ξεκινά στη βαριά σκιά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλία και το γεγονός ότι 88.000 μαθητές της περιοχής δεν πήγαν στα σχολεία τους, αφού αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά (αρχικά) για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και στην Ευρυτανία. Οι αγιασμοί τελέστηκαν, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, παρουσία μαθητών, μαθητριών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, υπηρεσιακών παραγόντων, γονέων και κηδεμόνων. Σε πολλά δημοτικά σχολεία ανά τον νομό, ο αριθμός των μαθητών/τριών είναι μονοψήφιος· οι σχολικές αίθουσες αδειάζουν χρόνο με τον χρόνο, ακολουθώντας -μοιραία- τη φθίνουσα δημογραφική πορεία της Ευρυτανίας.

Ενδεικτικά, στο Δημοτικό Σχολείο Στενώματος, του Δήμου Καρπενησίου, θα φοιτήσουν φέτος δύο (2) μαθήτριες. Με τις σχολικές τσάντες ανά χείρας (κεντρική φωτογραφία) οι δύο φίλες συμμετείχαν στον αγιασμό και ξεκίνησαν με όρεξη και χαμόγελο το ταξίδι προς τη γνώση και τη μάθηση…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ