8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητρόπολη Καρπενησίου / Παρουσία δεκάδων κληρικών η ετήσια Ιερατική Σύναξη, στον Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2021, η καθιερωμένη πλέον γενική ιερατική σύναξη υπό του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων.

«Με την προσέλευση των κληρικών της επαρχίας μας στις 9.00 π.μ. τελέσθηκε αρχικά Παράκληση και στη συνέχεια ο εφημέριος του ναού, πρωτ. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος παρέθεσε πλούσιο υπαίθριο πρωινό σε όλους τους παρευρισκομένους στη νότια πλευρά του ναού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσημος προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο πρωτ. Αθανάσιος Αθανασίου, ένας πολύπειρος κληρικός με καταγωγή από τον Ορχομενό Βοιωτίας και με σχεδόν εξήντα (60) χρόνια ιερατικής διακονίας. «Ο εισηγητής με τη γλαφυρότητα του λόγου του κατέθεσε στο ακροατήριο εμπειρίες από την ιερατική και εκπαιδευτική διακονία του, εμπειρίες ζωής», διαβάζουμε.

Στη συνέχεια ο επίσκοπος αναφέρθηκε στο εργαστήριο συντήρησης εικόνων που λειτουργεί ήδη στη Μητρόπολη και έδωσε το λόγο στις υπεύθυνες του εργαστηρίου. Η κα Έφη Γρηγοροπούλου αναφέρθηκε αρχικά στον σκοπό λειτουργίας του εργαστηρίου και στη συνέχεια η κα Αριστέα Καλιαντά παρουσίασε ενδεικτικά έργα που έχουν ήδη συντηρηθεί. Ακολούθησε διάλογος για το πως οι πατέρες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή που τους δίνεται.

Στο τέλος ο επιχώριος ποιμενάρχης πήρε τον λόγο και ενημέρωσε τους κληρικούς για τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα· ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μεσημεριανή τράπεζα, την οποία παρέθεσε ο Μητροπολίτης σε όλους τους παρισταμένους στο χωριό Γοριανάδες. Άπαντες αφού ευχαρίστησαν τον επίσκοπο, ευχήθηκαν για ένα καλό καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη ιερατική σύναξη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ