9 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέος γύρος ερευνών για την Ευρυδίκη στη Λίμνη Κρεμαστών. Πέρασαν 19 ημέρες χωρίς ίχνη της 48χρονης γυναίκας

Δεκαεννέα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την εξαφάνιση της Ευρυδίκης Τ. στη Λίμνη Κρεμαστών, σε μια υπόθεση που κινητοποίησε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ευρυτανίας επιχείρηση. Από την πρώτη στιγμή, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, μέχρι και σήμερα, δεκάδες άνθρωποι, μέλη διασωστικών ομάδων των ΕΜΑΚ (1η, 2η, 7η), βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ορειβάτες, εθελοντές διασώστες, πολίτες κ.α.- έχουν «χτενίσει» την περιοχή δίχως ωστόσο να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ίχνη της αγνοούμενης.

Την ευθύνη και συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει -από πολύ νωρίς- η Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας. Από την πρώτη στιγμή και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές στράφηκαν προς το σενάριο της αυτοχειρίας· φοβούνται ότι η γυναίκα, πιεσμένη από διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό, σε μια πράξη απελπισίας και απόγνωσης βούτηξε στα νερά της Λ. Κρεμαστών

Από την περασμένη Πέμπτη (6/10) οι έρευνες στα νερά της λίμνης σταμάτησαν, καθώς αποχώρησε το κλιμάκιο και η λέμβος της 7ης ΕΜΑΚ (από τη Λαμία). Η αναζήτηση περιορίστηκε σε περιπολίες οχημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας στη γύρω περιοχή και τα χωριά, ξανά δίχως αποτέλεσμα.

Ωστόσο, από το πρωί της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό ξεκίνησε νέος γύρος ερευνών στη Λίμνη Κρεμαστών, με πυροσβέστες από τη ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας και το Π/Κ Γρανίτσας να αναζητούν ίχνη της αγνοούμενης στην επιφάνεια του νερού και στις ακτογραμμές της λίμνης· συμμετέχει ξανά και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

Πιθανή θεωρείται, προς τα τέλη της εβδομάδας, η άφιξη εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με το ειδικό σόναρ που θα σκανάρει ξανά τον βυθό της λίμνης, με έμφαση στα σημεία κάτω από τη γέφυρα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης, 12 Οκτωβρίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ