17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ορεινό τρέξιμο / Αέρινος ο Ελευθερίου, τρίτη πανελληνιονίκης η Μπίκα – Επιτυχίες σε Ύδρα και Γρεβενά

Εξαιρετικούς δρομείς trail running έχει αναδείξει η Ευρυτανία, με τον Δημήτρη Ελευθερίου και τη Δήμητρα Μπίκα να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Πριν το Πάσχα διακρίθηκαν σε διοργανώσεις σε Ύδρα και Δεσκάτη Γρεβενών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεκάδες δρομείς ορεινού τρεξίματος απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν και φέτος στην Ύδρα για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση Hydra’s Trail Event 2023, που κάθε χρόνο αποκτά και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πέντε διαδρομές, ενώ ξεχώρισε ο απαιτητικός ορεινός μαραθώνιος των 38,5χλμ (με θετική υψομετρική 2.000μ.). Στον Trail Marathon το νήμα έκοψε πρώτος ο Δημήτρης Ελευθερίου, από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, με χρόνο 3:49:46. Απέναντι σε υψηλό ανταγωνισμό, απέδειξε ξανά πως ανήκει στην ελίτ του ελληνικού ορεινού τρεξίματος.

Εξάλλου, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 διεξήχθη στη Δεσκάτη Γρεβενών το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου. Συμμετείχαν δεκατρείς άνδρες και έξι γυναίκες, εκ των οποίων δύο από το Καρπενήσι. Ο αγώνας των 30χλμ έγινε με αρκετά δύσκολες συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία ήταν χαμηλή, ενώ έπεφτε και χιονόνερο. Η Δήμητρα Μπίκα, από το Καρπενήσι, με χρόνο 2:26:11, αναδείχθηκε τρίτη πανελληνιονίκης και ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών. Άτυχη ήταν η Ζωή Σταμούλη, που αντιμετώπισε πτώση και τραυματισμό και τερμάτισε στην πέμπτη θέση (2:36:09).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ