7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Μπαπέ αποφασισμένος να πληρώσει για να σπάσει το συμβόλαιο με την Παρί

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ φέρεται να είναι πολύ κοντά στο «σπάσιμο του συμβολαίου του» καθώς κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις του με τον γαλλικό σύλλογο. Η γαλλική εφημερίδα L’Equipe είχε αναφέρει ότι ο Μπαπέ κατηγορείται πως λειτουργεί διασπαστικά στην PSG και χάνει γρήγορα στηρίγματα από τους συμπαίκτες του, με αρκετούς να είναι θυμωμένοι για την προνομιακή του θέση μέσα στον σύλλογο.

Και τώρα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Γάλλος πιστεύει ότι είναι αδύνατον να εμπιστευτεί άλλο τον σύλλογο και ότι έχει αρχίζει να σχεδιάζει μια άμεση αποχώρηση. Σύμφωνα με την L’Equipe, ο Μπαπέ σκέφτεται να πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του με τον σύλλογο, αλλά αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένα κολοσσιαίο ποσό.

Όσον αφορά την κατάσταση των συμβάσεων του Mbappe [CDD], ο Jérémie Delattre – δικηγόρος που ειδικεύεται στο εργατικό δίκαιο – εξήγησε: «Δεδομένου ότι πρόκειται για σύντομες συμβάσεις, ενισχύονται. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να αποδειχθεί ότι ο εργοδότης έχει διαπράξει σοβαρό σφάλμα, δεν αρκεί ένα απλό σφάλμα.

«Τα CDD αποτελούν ολόκληρο το οικοδόμημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν απολύεσθε ή παραιτείσθε από ένα CDD πριν από τη θητεία του, το παραβιάζετε, οπότε το ένα από τα δύο μέρη πρέπει να καταβάλει στο άλλο αποζημίωση. «Για τον εργαζόμενο είναι οι υπόλοιποι μισθοί που οφείλονται μέχρι τη λήξη της σύμβασης. Για τον εργοδότη, είναι το ίδιο πράγμα και μερικές φορές περισσότερο. Αυτή η αποζημίωση ισοδυναμεί με το ποσό της μεταγραφής όταν ένας παίκτης εγκαταλείψει την ομάδα του πριν από τη λήξη της μίσθωσης.

Ως εκ τούτου, εάν ο Μπαπέ δεν θέλει να εξαντλήσει το διετές συμβόλαιό του με τους Παριζιάνους, θα πρέπει να πληρώσει το υπόλοιπο από το τεράστιο συμβόλαιο των 650.000 λιρών την εβδομάδα που υπέγραψε το καλοκαίρι.

Ωστόσο, ο Delattre εξηγεί ότι ο Γάλλος μπορεί να βοηθηθεί από την πρόσφατη έρευνα για μια «καμπάνια συκοφαντίας» από την PSG στον δικό της επιθετικό.

Και συνεχίζει: «Ένας παίκτης θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να τονίσει την υποχρέωση της πίστης στον εργοδότη του. Σε αυτήν την περίπτωση, σε ενδεχόμενο δικαστήριο θα μπορούσε να θεωρήσει ότι η PSG αγνόησε την υποχρέωσή της για πίστη, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστεί να αποδειχθεί η εμπλοκή του εργοδότη.
«Δεν θα ήταν εύκολο για τον 23χρονο επιθετικό. Αλλά μπορούν να επισημοποιήσει την δυσαρέσκειά του στέλνοντας επιστολές στην PSG και έτσι να τους πιέσει να φύγει το συντομότερο δυνατό (πιθανότερο τον Ιούνιο παρά τον Ιανουάριο). Αυτή η υπόθεση πρέπει να πάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η PSG αρνήθηκε ότι φέρεται να κάλεσε μια εξωτερική εταιρεία να δημιουργήσει έναν στρατό από ψεύτικους λογαριασμούς προκειμένου να ηγηθεί εκστρατειών εναντίον διαφόρων μέσων ενημέρωσης και προσωπικού του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου του Mbappe.

Μια έρευνα της Mediapart δημοσιεύτηκε το πρωί της Τετάρτης, αποκαλύπτοντας πολλά παραδείγματα από τα ευρήματά τους γύρω από την Παρί.
Ένα παράδειγμα που αναφέρει το άρθρο είναι από τον Μάρτιο του 2019, όταν αρχικά είχαν κυκλοφορήσει φήμες για πιθανή μετακίνηση του Mbappe στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Εκείνη την εποχή, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 είχε δώσει μια συνέντευξη στην Telefoot εξηγώντας ότι ήθελε να μείνει παρά τον αποκλεισμό τους από το Champions League.

Ένας λογαριασμός, η Paname Squad – που η Mediapart ισχυρίζεται ότι έλαβε πληροφορίες από την PSG – συνεχάρη τον επιθετικό για την απόφασή του, αλλά κάλεσε επίσης τους παίκτες να «προτιμήσουν τη σιωπή».
Ο ίδιος λογαριασμός δημοσίευσε επίσης ένα επικριτικό μήνυμα όταν ο Mbappe αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Ligue 1 στα βραβεία UNFP και εξήγησε στην ομιλία του ότι ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβει «περισσότερες ευθύνες».

Ένας άλλος λόγος που ο Mbappe φέρεται να βρίσκει αδύνατο να εμπιστευτεί τον σύλλογο οφείλεται στο γεγονός ότι αισθάνεται ότι οι υποσχέσεις έχουν αθετηθεί από την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του.
Αποκαλύφθηκε ότι η σχέση μεταξύ του Mbappe και του συλλόγου έφτασε σε σημείο μηδέν λόγω του γεγονότος ότι ο επιθετικός αισθάνεται προδομένος μόλις πέντε μήνες μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου, σύμφωνα με την L’Equipe. Οι αναφορές αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές της Ligue 1 του είχαν υποσχεθεί πολλές μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής με τους Robert Lewandowski, Bernardo Silva και Milan Skriniar για να τους βοηθήσουν να κερδίσουν τελικά το Champions League.

Ο Γάλλος επικρίνει ανοιχτά τον ρόλο του στην ομάδα του, υποστηρίζοντας ότι απολαμβάνει πολύ περισσότερη χαρά παίζοντας πίσω από έναν κεντρικό επιθετικό, όπως ο Ολιβιέ Ζιρού, παρά ως σέντερ φορ.
Και ο Γάλλος δεν συγκρατήθηκε στις επικρίσεις του για το στυλ παιχνιδιού της PSG την περασμένη εβδομάδα και τα έβαλε με τον Christophe Galtier μετά την ισοπαλία χωρίς γκολ κόντρα στη Ρεμς.
Ο Mbappe δημοσίευσε μια ιστορία στο Instagram που περιλάμβανε μια φωτογραφία του σε δράση συνοδευόμενη από το «#pivotgang» κριτικάροντας τον τρόπο με τον οποίο τον είχε χρησιμοποιήσει ο μάνατζέρ του.
Ο Galtier έκτοτε υποβάθμισε την κριτική, επιμένοντας ότι ήταν απλώς μια εν θερμώ αντίδραση.

«Μίλησα πολύ με τον Kylian στην αρχή της σεζόν και ήμουν πολύ προσεκτικός στα σχόλιά του όταν έπαιζε για τη Γαλλία, λέγοντας ότι ένιωθε καλύτερα στο επιθετικό στήσιμο των Les Bleus», είπε ο προπονητής της PSG.
Σε αναφορές γύρω από την κρίση στην ομάδα της PSG, η L’Equipe αναφέρει ότι η δυσαρέσκεια εντός της ομάδας προς τον Mbappe συνεχίζει να αυξάνεται.
Αρκετοί από τους συμπαίκτες του φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με τη στάση του Γάλλου σταρ, η οποία συνεχίζει να αλλάζει κάθε εβδομάδα, με τον Mbappe να απομονώνεται όλο και περισσότερο εντός της ομάδας.
Η ομάδα της PSG είναι πλέον διχασμένη, με τον Νεϊμάρ -ο οποίος είχε δημόσια ένταση με τον Μπαπέ σε αρκετές περιπτώσεις ήδη αυτή τη σεζόν- και τους συμπαίκτες του από τη Νότια Αμερική να απομακρύνονται από τον Μπαπέ, αφού ο Βραζιλιάνος έμαθε την επιθυμία του Γάλλου να φύγει το καλοκαίρι.
Ομοίως, ο κεντρικός αμυντικός Marquinhos και οι ισπανόφωνοι στην ομάδα είναι επίσης θυμωμένοι με την αυξημένη δύναμη του Mbappe.
Η βάση υποστήριξης του Mbappe συρρικνώνεται συνεχώς με τον σταρ του συλλόγου να έχει τώρα μόνο την υποστήριξη των συμπαικτών του Γάλλων Presnel Kimpembe, Nordi Mukiele και Hugo Ekitike, μαζί με τον Achraf Hakimi.
Υπήρχε η ελπίδα ότι η άφιξη του νέου αφεντικού Christophe Galtier θα θεραπεύσει τις πληγές μέσα στα αποδυτήρια, που προηγουμένως κρατούσαν πίσω τον σύλλογο.
Αυτό ενισχύθηκε από τις αποχωρήσεις των Αργεντινών αστέρων Angel Di Maria και Leandro Paredes, καθώς αυτό μείωσε τη σημαντική επιρροή των παικτών της Νότιας Αμερικής στην ομάδα.
Ωστόσο, οι Νοτιοαμερικανοί που παρέμειναν ήταν δυσαρεστημένοι με το μέγεθος της εξουσίας που είχε παραχωρηθεί στον Mbappe, με τους όρους του νέου συμβολαίου του να είναι εμφανείς σε έναν σύλλογο που ήθελε απεγνωσμένα να διατηρήσει το αστέρι του.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ