12 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάτρα: Η ώρα των απολογιών για την διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο – Τμηματικά στον ανακριτή οι συλληφθέντες (βίντεο)

Εξηγήσεις στην αρμόδια ανακριτική αρχή θα κληθούν να δώσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα. Η διαδικασία των απολογιών για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν – κατά περίπτωση και σε βαθμό  κακουργήματος – θα γίνει τμηματικά, αφού οι μισοί έχουν λάβει προθεσμία για αύριο, Μ.Δευτέρα και οι υπόλοιποι για την Μ. Τρίτη.

Οι συλληφθέντες συνολικά ανέρχονται σε 19, ανάμεσά τους μαθητές και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την αστυνομία – τέσσερα  άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικούς για τις ναρκωτικές ουσίες: Ντεπόν και κωκ για την κοκαΐνη και μαύρο, φου, μπιφ, γκου και παπάς για την κάνναβη

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα δρούσε στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο. Τους τελευταίους δύο μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση της και σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 65 υποθέσεις.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ