8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παλαιστίνη: Ζήτησε την σύλληψη Ισραηλινού αξιωματούχου που επισκέπτεται τις ΗΠΑ   

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, χτες,  να συλλάβουν έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, για τις εκκλήσεις του να καεί η παλαιστινιακή πόλη Χάβρα.

Το υπουργείο ανέφερε ότι «απαιτεί από την αμερικανική κυβέρνηση να συλλάβει τον φασίστα τρομοκράτη Ντέιβιντ Μπεν-Ζιόν, αναπληρωτή επικεφαλής του συμβουλίου εποικισμού στη βόρεια Δυτική Όχθη, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος στην Αμερική και ο οποίος έκανε την αρχική έκκληση να καεί η  Χαβάρα (στη Ναμπλούς).

Στην ανακοίνωση του υπουργείου προτίθεται ότι η η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να συλλάβει πρωτίστως τον αρχικό συγγραφέα αυτής της προτροπής, αντί να ζητά απο τον από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ζητήσει συγγνώμη για τις αηδιαστικές και τρομοκρατικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich.

Ο ισραηλινός υπουργός είχε δηλώσει και αυτός ότι «η πόλη Hawara πρέπει να διαγραφεί από τον χάρτη και ότι το κράτος του Ισραήλ πρέπει να το κάνει αυτό και όχι μεμονωμένα άτομα», αναφερόμενος στους εποίκους που επιτέθηκαν στην πόλη την περασμένη Κυριακή.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Muhammad Shtayyeh, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Smotrich ως «τρομοκρατικές και ρατσιστικές και φέρει τον κίνδυνο μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης κατά του λαού μας στα κατεχόμενα».

Ακόμα ο Shtayyeh δήλωσε, ότι οι προτροπες του Ισραηλινού υπουργού «από μόνες τους επαρκούν για να τον οδηγήσουν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, καθώς αποτελούν επίσημη υποκίνηση για τη διάπραξη νέων σφαγών εναντίον Παλαιστινίων πολιτών».

Ο Shtayyeh κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού και να ενεργοποιήσουν τα διεθνή ψηφίσματα για να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ και να το θέσουν υπόλογο για τα «εγκλήματά» του και να μην του επιτρέψουν να διαφύγει την τιμωρία.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ