12 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Περιοδεία στην Πελοπόννησο από τον Πέτρο Κόκκαλη

Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποίησε ο γραμματέας του “Κόσμου”, Πέτρος Κόκκαλης.

Μαζί του ήταν και οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες Χριστίνα Ευθυμιάτου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μπεατρίς Σεμακούλα και Ευδοκία Τσαγκλή.

Κεντρικό μήνυμα του “Κόσμου”, σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος, Πέτρο Κόκκαλη, είναι η ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης, μέσα απ’ την προσαρμογή της Ευρωπαικής Πράσινης Συμφωνίας, στα δεδομένα της Ελλάδας, μία Εθνική Πράσινη Συμφωνία.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, δίνοντας προοπτική σε βάθος δεκαετιών με υπευθυνότητα απέναντι στις επόμενες γενιές, σε αρμονία με τη φύση, αντί των σημερινών παρωχημένων πρακτικών και πολιτικών που δεν απαντούν στα φαινόμενα, που παρατηρούνται ευρέως λόγω κλιματικής αλλαγής, ενώ δεν προσφέρουν λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα των πολιτών” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Και κατέληξε: “Υπάρχει απάντηση για την πολιτική προστασία, το κόστος της ενέργειας και τη μετακύλισή του σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών, την ανάγκη για πραγματική διοικητική αποκέντρωση με αρμοδιότητες και πόρους. Σε ό,τι μας αφορά είναι μονόδρομος η ενίσχυση των δήμων για να ανταπεξέλθουν στις διαφορετικές ανάγκες κάθε περιοχής αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό και η ερήμωση της υπαίθρου με ενίσχυση των υποδομών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Το κλιμάκιο βρέθηκε στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα. Στην Τρίπολη είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Τζιούμη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ