19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο / Δύο ταλαντούχα Ευρυτανόπουλα στην Κ15 του ΠΑΟΚ – Μπακαλίδης και Αναστασόπουλος στη Θεσσαλονίκη

Στο ρόστερ της ομάδας κάτω των 15 ετών του ΠΑΟΚ περιλαμβάνονται δύο ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές από το Καρπενήσι. Μετά τον 14χρονο Βασίλη Μπακαλίδη, που από πέρυσι αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής από την Ευρυτανία μεταγράφηκε στον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Μανώλης Αναστασόπουλος (γεν. 2008) αποτελεί το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ.

από την έντυπη έκδοση

Δύο γιοι ποδοσφαιριστών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρυτανίας, είναι εδώ και λίγο καιρό συμπαίκτες στο αναπτυξιακό τμήμα Κ15 του ΠΑΟΚ.

Την αρχή έκανε ο Βασίλης Μπακαλίδης, γεννηθείς το 2008, που ανηφόρισε για τη Θεσσαλονίκη το 2021 ως μεταγραφή από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002». Ο 14χρονος είναι γιος του Άλεξ Μπακαλίδη, αρχισκόρερ του τοπικού πρωταθλήματος, και αγωνίζεται ως μέσος. Στο περυσινό πρωτάθλημα δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε και σκόραρε με την Κ14. Για τον φερέλπιδα ποδοσφαιριστή, ο ΠΑΟΚ αναφέρει: «Ο Βασίλης Μπακαλίδης (16/6/2008) ήρθε από το Καρπενήσι και ζει στο Σπίτι της Ακαδημίας. Είναι δεξί εξτρέμ με ταχύτητα, διεισδυτικότητα και έφεση στο σκοράρισμα».

Από φέτος, στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ θα βρει έναν συντοπίτη του, τον Μανώλη Αναστασόπουλο, γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή, Λάκη Αναστασόπουλου. Είναι 14 ετών, αγωνίζεται ως επιθετικός και μεταγράφηκε από τον ΠΑΟΚ Καρπενησίου. Για τα αγωνιστικά του στοιχεία, η νέα του ομάδα σημειώνει: «Ο Μανώλης Αναστασόπουλος (12/6/2008) ήρθε από το Καρπενήσι για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του PAOK Academy. Έχει καλή τεχνική και ικανότητες στο συνδυαστικό παιχνίδι. Ζει στο Σπίτι της Ακαδημίας».

Η Κ15 του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Στο πρόσφατο 1-5 εκτός έδρας με τη Δόξα Δράμας, ο Μπακαλίδης πέρασε ως αλλαγή στο 57’. “H νέα Κ15 του ΠΑΟΚ αφορά παιδιά γεννημένα το 2008. Είναι η περσινή μας Κ14 που συνεχίζει με το ίδιο προπονητικό δίδυμο, τους Σάββα Κωνσταντινίδη και Κοσμά Βακουφάρη (…)”, αναφέρει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, που επενδύει πολλά στα αναπτυξιακά τμήματα, έχοντας δημιουργήσει και το Σπίτι των Ακαδημιών· τη σεζόν 2022-2023 θα φιλοξενηθούν στη δομή 47 παιδιά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ