8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρόεδρος ΕΙΘΕΛ: Τραγική η υποστελέχωση στο ΕΚΑΒ Ρόδου

Απαράδεκτη και εγκληματική χαρακτηρίζει την έλλειψη γιατρών στο ΕΚΑΒ Ρόδου ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, Κ.Υ Πάτμου και ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου ) και διευθυντής του ΚΥ Πάτμου, Γιώργος Τσουκαλάς σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου με αφορμή περιστατικά διακομιδής ασθενών από Πάτμο και Λέρο .

“Υποχρεώθηκαν οι γιατροί των Μονάδων υγείας να συνοδεύσουν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση καθώς και ένας αγροτικός από το Νοσοκομείο Καλύμνου γιατί δεν υπήρχαν εφημερεύοντες στο ΕΚΑΒ” υποστήριξε ο κ Τσουκαλάς.
Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο μόνο μια γιατρός υπηρετεί στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Ρόδου, το οποίο ενισχύεται κατά καιρούς από τα κεντρικά, λόγω της αναστολής εργασίας γιατρών.
“Εμείς δεν είμαστε ειδικευμένοι για τις διακομιδές και έπειτα τα ΚΥ δεν είναι στελεχωμένα για να έχει τη δυνατότητα να λείψει έστω και μια ώρα ένας γιατρός” απάντησε ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ στη παρατήρηση των υπευθύνων του ΕΚΑΒ ότι “εμείς δίνουμε το μέσον αλλά δεν υπάρχει εφημερεύων”.

“Μόνο η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ να διενεργεί τα τεστ”

Εντωμεταξύ σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται στην έκδοση βεβαιώσεων των αποτελεσμάτων των Τεστ σε ανεμβολίαστους, καθώς δεν αναρτώνται στο σύστημα του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να πραγματοποιούν τα τεστ ταχείας ανίχνευσης να απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια τα οποία παραχωρούν αυτές τις βεβαιώσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΘΕΛ υπάρχει θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας αυτών των τεστ που διενεργούν οι ιδιωτικές εταιρείες. “Δεν μπορεί” ,επεσήμανε, “εμείς σαν ΚΟΜΥ να έχουμε εντοπίσει από τις 2 Αυγούστου έως σήμερα 99 κρούσματα και το ιδιωτικό κέντρο διάγνωσης μόνο έξι θετικά εκ των οποίων τα τρία ψευδώς.”
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου υπάρχει καταγγελία πολίτη στον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου για αισχροκέρδεια, έκθεση σε κίνδυνο και απάτη.
Ο καταγγέλλων το περιστατικό ενώ έκανε το PCR τεστ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Πάτμο και πλήρωσε 80 ευρώ περιμένοντας το αποτέλεσμα που αναμένονταν μετά από 24ώρες, διαπιστώνει στη συνέχεια ότι αντί για PCR υπεβλήθη σε Rapid test.
Για τη προστασία των κατοίκων και την ασφάλεια της υγείας τους η ΕΙΘΕΛ ζητά από τη δημοτική αρχή Πάτμου να διεκδικήσει τη διενέργεια των τεστ σε κάθε κάτοικο και επισκέπτη αποκλειστικά και μόνον από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στη Πάτμο.
Ταυτόχρονα δε, να υπάρχει η δυνατότητα, τα αποτελέσματα των γενόμενων test να αναρτώνται στο αντίστοιχο «σύστημα», ούτως ώστε να δύνανται να αποδώσουν τις γνωστές «Βεβαιώσεις» , όπου αυτές είναι απαραίτητες.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ