8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η κοινή έκθεση των Τάκη Βαρελά και Irfan Ertel

Από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε η κοινή έκθεση των εικαστικών Τάκη Βαρελά και Irfan Ertel η οποία θα φιλοξενείται μέχρι και το Σάββατο 24 του μήνα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ανατολικής Σάμου. H έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή για το κοινό από τις 6 έως τις 9 το βραδυ. Το Σάββατο το απόγευμα παρουσιάστηκε η έκδοση “FARINDOLA. Tο γράμμα που δεν έφτασε ποτέ” από την Έρη Ρίτσου, συγγραφέα, μέλος του Εθνικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, τον Τούρκο και τον Έλληνα ζωγράφο ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο Κώστας Τζίμας μέλος του Εθνικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Την Κυριακή ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία Πυθαγόρα με την πρώτη μέρα να είναι αφιερωμένη στο εικαστικό παραμύθι για παιδιά “Μικροί μεγάλοι ένα όνειρο, Ειρήνη”.

Τα παιδιά ζωγράφισαν με τους εικαστικούς σε δημόσια θέαση, εμπνευσμένοι από το παραμύθι της Έρης Ρίτσου “Η υπόσχεση του παιδιού”. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση συζήτηση με θέμα “Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΚΊνας με κύριο ομιλητή τον Σταύρο Τάσο,πρόεδρο του Εθνικού συμβουλίου ΕΕΔΥΕ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ