19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τεράστιο διπλό του Λεβαδειακού στη Νίκαια, νέα δεδομένα στην υπόθεση ανόδου – Βασικός ο Π. Λιάγκας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς στη Νίκαια, πραγματικό ντέρμπι πρωτοπόρων, ο Λεβαδειακός νίκησε 3-2 τον Ιωνικό με γκολ του Μυτίδη στο 93′ και έβαλε… «φωτιά» στην κορυφή της Super League 2, ήδη από την 1η αγωνιστική των playoffs. Η ομάδα του Παναγιώτη Λιάγκα, που αγωνίστηκε βασικός, ανέβηκαν στους 44 βαθμούς και πλησίασαν στους τρεις τους Νικαιώτες.

Το φιλμ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ντέρμπι στη Νίκαια, ο Λεβαδειακός αιφνιδίασε τον Ιωνικό καθώς άνοιξε το σκορ με τον Κονέ στα 28 δευτερόλεπτα.

Το τέρμα αυτό έφερε νέα δεδομένα στο παιχνίδι με τους Νικαιώτες να δέχονται ψυχρολουσία και να ανεβάζουν στροφές μετά το 20′. Δεν μπόρεσαν όμως να δημιουργήσουν τελικές προς την εστία και να απειλήσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ιωνικός μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το 1-1 με τον Ματσούκα στο 48′ έπειτα από κόντρα σε αρχικό σουτ του Ομάρ.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» από εκεί και πέρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και δημιουργούν επικίνδυνες κατάστασεις.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε στο 63′ λάθος του Κοτσώνη από πίεση που ύπηρξε στο χτίσιμο της επίθεσης και με τον Μαρίνο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας έγραψε το 1-2.

Οι Νικαιώτες έχασαν τρομερή ευκαιρία από μπέρδεμα στην αντίπαλη περιοχή με τον Μάναλη να μην βρίσκει στόχο.

Ο Ιωνικός δεν το έβαλε κάτω και με τον Μάναλη που για ακόμα μια φορά μπήκε αλλαγή και βρίσκει δίχτυα, έκανε το 2-2 με κεφαλιά στο 80′, ενώ στο 83′ υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Κύργια και τον Μύγα που προκάλεσε μίνι σύρραξη.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κουιρουκίδης με κεφαλιά είχε καλή στιγμή για την ανατροπή, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 93′, ο Λεβαδειακός με ατομική ενέργεια του Μυτίδη -μπήκε αλλαγή στο 86′- κατάφερε να κάνει το 2-3 και να υπογράψει την απόδραση της ομάδας του από τη Νίκαια.

Ιωνικός (Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (77′ Κουϊρουκίδης), Αμπούντ Ομάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Μουμίν, Ρόλε, Ματσούκας (86′ Μουστάκης), Βλαχομήτρος (63′ Μάναλης), Κάστρο.

Λεβαδειακός (Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Νίλι (75′ λ.τ Κωστή), Καραχάλιος, Λιάγκας, Μύγας, Νίκας, Παναγιώτου, Συμελίδης (56′ Μπιανκόνι), Κονέ (83′ λ.τ Τζημόπουλος), Θεοχάρης (56′ Μαρίνος), Πολέτο (86′ Μυτίδης).

(με στοιχεία από mikriliga.com)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ