27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Οι βροχές επιστρέφουν στην Ευρυτανία. Με αστάθεια η νέα εβδομάδα και στο βάθος… χειμώνας

Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ευρυτανία, όπου τοπικά ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμα και τους 20 βαθμούς. Στο Καρπενήσι, στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, οι μέγιστες τιμές των τελευταίων τριών ημερών ήταν 18,2c (5/2), 17,1c (6/2), 16,6c (7/2). Παράλληλα, η ηλιοφάνεια (και οι αραιές νεφώσεις) κυριάρχησε στο σύνολο του νομού.

Ωστόσο, σταδιακά το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και η νέα εβδομάδα θα αρχίσει με αστάθεια και εκδήλωση βροχοπτώσεων που θα έλθουν απ’ τα δυτικά, αποτέλεσμα διαδοχικών μετώπων.

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ήδη από τις πρωινές ώρες τα σύννεφα εκ δυσμάς θα πυκνώνουν, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε ολόκληρο τον νομό. Τα φαινόμενα φαίνεται πως δεν θα λάβουν μεγάλη ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι μέγιστες θα κινηθούν στα επίπεδα των 10c.

Κατά τόπους άστατος καιρός και βροχοπτώσεις, θα συνθέτουν το καιρικό παζλ και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ΝΔ θα πνέουν οι άνεμοι.

Όσον αφορά την τάση του καιρού, τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια αξιόλογη, χειμωνιάτικη αλλαγή από τις 13 του μήνα, με κύρια γνωρίσματα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις πιθανές χιονοπτώσεις. Μένει να φανεί εάν η τάση θα διατηρηθεί και εν τέλει θα επιβεβαιωθεί…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ