26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Μετέφεραν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων στην υπουργό Παιδείας

Στη Σάμο βρέθηκε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσκεκλημένη ως ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα “Γυναίκα, Υγεία, Μακροζωία”. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί συναντήθηκε στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη με θεσμικούς παράγοντες του νησιού (Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) οι οποίοι της έθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και κυρίως αυτών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό και τα λειτουργικά προβλήματα ιδιαίτερα των απομακρυσμένων κοινοτήτων, μεταφέροντας τα θεσμικά αιτήματα. Ο δημαρχος Αν. Σάμου επανέφερε την πρόταση για ίδρυση και ανέγερση Σχολής στον χώρο του πρώην ΚΥΤ Σάμου που σύντομα θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Η Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν υπόψη όλα τα θέματα και αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις που ήδη έχουν δοθεί και παράλληλα επεσήμανε όλα τα θετικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαίδευση και ειδικότερα για το νομό της Σάμου με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, διαδικασία επισκευής κτιρίων, αύξηση εισακτέων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν έδρα στο Καρλόβασι κ.α.

Παράλληλα, η κα Υπουργός συναντήθηκε με τους Προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜ.ΤΟ Σάμου καθώς και με κομματικά στελέχη, οι οποίοι της μετέφεραν επιπλέον προβλήματα και ερωτήματα της Σαμιακής κοινωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ