27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένα… φλεγόμενο πιάνο (!) πάνω από τη Λίμνη Κρεμαστών, για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής – Δείτε το βίντεο κλιπ στη Γέφυρα Τατάρνας (vid)

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο κλιπ που γυρίστηκε πρόσφατα στη Γέφυρα Τατάρνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2023. Ο Πατρινός σκηνοθέτης, Γιάγκος Ραυτόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το τραγούδι με τίτλο “Χωρίς Κινητά”, το οποίο, όπως λέει, είναι εστιασμένο στο τέλος της εποχής της δημιουργίας τέχνης από άνθρωπο προς άνθρωπο καθώς μπαίνουμε στην εποχή της τέχνης της τεχνητής νοημοσύνης.

Για τα γυρίσματα, εξασφαλίστηκε η άδεια της ΠΕ Ευρυτανίας. Με έγγραφο που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης, Άρης Τασιός, έγινε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Χαλκιοπούλου – Βίνιανης, στη θέση «Γέφυρα – Τατάρνας», στην είσοδο του ν. Ευρυτανίας, απογευματινές ώρτες του Σαββάτου 10/6/23.

Από τα γυρίσματα του κλιπ (Φωτο: Γρηγόρης Φέρρας)

Τα γυρίσματα περιλάμβαναν λήψεις με drone, με γερανούς και ένα «ιπτάμενο» πιάνο, το οποίο παραδίδεται στη φωτιά πάνω από τη Λίμνη Κρεμαστών. Στα social media δεν έλειψαν και οι αρνητικές κριτικές. Για «παρακμιακή εικόνα, που θυμίζει σκοτεινές εποχές, προσβάλλει τον πολιτισμό μας και δυσφημεί τον τόπο μας!», έκανε λόγο ο Καρπενησιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Ευαγγελοδήμος.

«Ένα βίντεο για όσους πιστεύουν πως η τέχνη πρέπει να γράφεται από άνθρωπο για άνθρωπο και όχι από ΤΕΧΝΗ-τη νοημοσύνη. Γυρισμένο στα Άγραφα, στη Γέφυρα της Τατάρνας και αφιερωμένο στη Μνήμη του Αείμνηστου και Υποτιμημένου εκ συστήματος Μεγάλου Καθηγητή Μας στο Πολυτεχνείο Πατρών, Προτύπου προς Μίμιση για τις Νέες Γενιές, Μελετητή Γέφυρας της Τατάρνας των 4 Παγκοσμίων Ρεκόρ σε ηλικία 27 ετών με μοναδικό εφόδιο τον νου και την ψυχή του, σε Εποχή Δίχως Υπολογιστές, Αρίσταρχο Οικονόμου», γράφει στην περιγραφή του κλιπ ο Γ. Ραυτόπουλος.

Η πρεμιέρα του οπτικοποιημένου υλικού έγινε στο You Tube την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ