26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγωνία στην Εύβοια: 1.000 άτομα εγκαταλείπουν άρον άρον με φέρι μποτ τη φλεγόμενη Λίμνη

Δεν υπάρχει καμία διέξοδος παρά μόνο η θάλασσα αφού όλοι οι γύρω δρόμοι στη Λίμνη Ευβοίας έχουν παραδοθεί στις φλόγες – Εκκενώθηκαν τα χωριά κοντά στο Μαντούδι.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει η φωτιά στην Εύβοια την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, απειλεί να κάψει τώρα. Με νέο μήνυμα του 112 οι κάτοικοι της Λίμνης καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους διά θαλάσσης. Δύο πλοία φέρι μποτ, τα “Αλυκών” και “ΠΑΡΑΛΟΣ”, καθώς και δύο σκάφη του λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση απομάκρυνσης. Η πλειοψηφία των πολιτών είναι μεγάλης ηλικίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις στην διαδικασία.

Οι φλόγες επέστρεψαν και πάλι στη Λίμνη της Εύβοιας και ήδη οργανώνεται αυτή την ώρα η απομάκρυνση των κατοίκων με πλωτά μέσα, καθώς δεν υπάρχει καμία διέξοδος παρά μόνο η θάλασσα αφού όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο λιμενάρχης της Αιδηψού, Σωτήρης Δανίκας, περίπου 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας και τα πλωτά μέσα θα τα μεταφέρουν με ασφάλεια στα Λουτρά Αιδηψού.

Νωρίτερα, η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Δάφνη εγκλώβισε κατοίκους και πυροσβέστες οι οποίοι μετά από υπερπροσπάθειες μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Τώρα έχει κυκλώσει το χωριό Κεχριές από όλα του τα σημεία ενώ έχει κοπεί η κυκλοφορία του δρόμου και προς την Αγία Άννα αλλά και προς τη Λίμνη που την έχουν κυκλώσει οι φλόγες.

Φωτιά στην Εύβοια

Το ίδιο μέτωπο που επιστρέφει τώρα από την Στροφυλιά και την Κήρινθο πίσω προς την Λίμνη απειλεί τη Μουρτιά που έχει ζητηθεί η εκκένωση της.

Φωτιά στην Εύβοια
Φωτιά στην Εύβοια

Από τη βόρεια πλευρά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται από το Καλαμούδι και το Παλαιοχώρι πίσω προς τις Ροβιές και απειλεί να περάσει τον δρόμο αυτή τη φορά βόρεια από τις Ροβιές και να καταστρέψει ότι δεν είχε καταστραφεί το προηγούμενο διάστημα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι στρέφουν τις φλόγες προς τη Ζωοδόχο Πηγή όπου εκεί δίδεται η μάχη.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Λόγω των πυρκαγιών τέθηκαν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Νωρίτερα, σήμερα και μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας είχε εκκενωθεί το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι της Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

Με απόφαση Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας μεταφέρθηκαν στη Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές και αυτό σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Φωτιά στην Εύβοια

Ωστόσο, δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ THETOC

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Από την εκκένωση κατοίκων και παραθεριστών με φέριμποτ από τη Λίμνη (Πηγή: Associated Press)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ