26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανακοίνωση της Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο τύπου από την κομματική Οργάνωση της Ευρυτανίας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη του ’44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η  κυβέρνηση επιδιώκει  να ακυρώσει την φετινή Πρωτομαγιά μεταθέτοντας τον επίσημο εορτασμό για την Τρίτη του Πάσχα σε συνεργασία με την κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Δεν θα τους περάσει!

Φέτος, τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, αλλά και διαδηλώνοντας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Διεκδικούμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη των ιδιωτικών δομών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια και φάρμακα. Διεκδικούμε το Νοσοκομείο Καρπενησίου να αναβαθμιστεί άμεσα με κάλυψη όλων των κενών προσωπικό, με την λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ, στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των πρωτοβάθμιων Ιατρείων. Σταθμό του ΕΚΑΒ στον Δήμο Αγράφων.

Διαδηλώνουμε διεκδικώντας να μην πληρώσουν  ξανά την κρίση τα λαϊκά στρώματα, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διεκδικούμε  μέτρα προστασίας για τους ανέργους, μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών των χρόνων της κρίσης.

Το καινούριο νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο, νομιμοποιεί και ενθαρρύνει τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και εν γένει την συνδικαλιστική δράση, πρέπει να αποτελέσει για την εργατική τάξη αιτία πολέμου!

Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα! Χωρίς τους εργάτες, γρανάζι δεν γυρνά!

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας. Να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.

Δίνουμε μαζικά –μαχητικά το παρόν

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΛΑΩΡΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ
  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8ΜΜ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

      ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ