1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανοίγουν τα σχολεία / Τη Δευτέρα (11/9) το πρώτο κουδούνι και ο Αγιασμός – Επιστροφή στα θρανία για τα Ευρυτανόπουλα

Στα σχολεία επιστρέφουν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, καθώς την προσεχή Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά.

Καθ’ όλα έτοιμοι δηλώνουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Ευρυτανία, με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεργάζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι, Περιφέρεια) ώστε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν ομαλά στις αίθουσες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023, για περίπου 1.450 παιδιά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σε Καρπενήσι και Άγραφα.

Κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο, θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ στους μαθητές και τις μαθήτριες θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Την ίδια ημέρα, τα παιδιά παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν από το σχολείο.

Ο κοινός Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου θα γίνει στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ