26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση: Αλλάζοντας Πορεία – Μεταμορφώνοντας την Εκπαίδευση

Το σωματείο ΣυνΠαιδεία και η Eudec Greece μας προσκαλούν στην πρώτη εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση για το 2022 με θέμα «Αλλάζοντας Πορεία – Μεταμορφώνοντας την Εκπαίδευση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης και το θέμα της Unesco “Changing Course – Transforming Education”.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 24/1/2022, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Κυριακή 30/1 στις 20:30 σε αυτόν τον σύνδεσμο zoom.

Απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και όποιον ενδιαφέρεται για μια αλλαγή στην εκπαίδευση.

ΣυνΠαιδεία|Education+

Το σωματείο «ΣυνΠαιδεία: Κοινότητα Yποστηρικτών Eναλλακτικών Mορφών Eκπαίδευσης και Xειραφετικής Παιδαγωγικής – Education+» είναι αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο για την προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην προσέγγιση της μάθησης. Για την ίδρυση του εργάστηκαν αρκετά από τα ιδρυτικά του μέλη για πάνω από πέντε χρόνια, προετοιμάζοντας και δικτυώνοντας σε πανελλήνιο επίπεδο εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Το ΣυνΠαιδεία|Education+ είναι η φωνή όσων αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση και κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής του τρόπου επιλογής της μάθησης, η φωνή όσων θέλουν να εκσυγχρονίσουν και να εκδημοκρατίσουν τα εκπαιδευτικά πρότυπα που συνήθως χρησιμοποιούνται στη χώρα μας ή και να δημιουργήσουν καινούργια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο στο e-mail [email protected]

Eudec Greece

Η EUDEC Greece αποτελεί παράρτημα της Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης EUDEC (European Democratic Education Community), η οποία λειτουργεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της Δημοκρατικής Παιδείας, η οποία βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές:

1. την ισοτιμία, συνευθύνη και συνεργασία δασκάλων και μαθητών ως προς τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου
2. το δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν ελεύθερα τo περιεχόμενο, τον τρόπο και το ρυθμό της μάθησής τους

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πρωτοβουλίες και ανθρώπους που ασχολούνται με τη βελτίωση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού μοντέλου ή/και τη δημιουργία νέων, και βοηθά στη δικτύωση μεταξύ τους.

Η ομάδα της αποτελείται από γονείς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και λοιπούς επαγγελματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν εμπειρία εργασίας σε δημοκρατικά σχολεία του εξωτερικού, καθώς και συμμετοχή σε αντίστοιχα διεθνή συνέδρια, ενώ άλλοι διακρίνονται από πολυετή δράση στην ακαδημαϊκή έρευνα και την υλοποίηση εναλλακτικών δομών εκπαίδευσης εντός και εκτός του ελληνικού πλαισίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την EUDEC Greece στο e-mail [email protected]

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ