26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιπολιτευτικά πυρά για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Σφοδρή κριτική για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ασκούν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κυκλοφοριακή ασφυξία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και ο αποκλεισμός οδηγών ακόμα και στην Αττική Οδό βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα, διαμηνύει η κυβέρνηση.

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και επεσήμανε πως ενεργοποιήθηκαν ενιαία συντονιστικά κέντρα στις περιοχές που απειλούνται από την κακοκαιρία.

«Όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να λάβουμε, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας, ανάλογα και με τις προγνώσεις που υπάρχουν, θα αξιολογηθεί από την Πολιτική Προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στο πέρασμα της η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι η κατάσταση πολιορκίας που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό αντικατοπτρίζει την πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

«Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή, 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Μόνος ανεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης. Κουράγιο και υπομονή σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που για άλλη μια φορά δοκιμάζονται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται στην Αττική Οδό και σε άλλα σημεία τις τελευταίες ώρες από το ανεπαρκές «επιτελικό» κράτος της ΝΔ. Εδώ και μέρες υπάρχει ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προετοιμασία» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται “ακραία” και “πρωτόγνωρα» υπογράμμισε το ΚΚΕ.

«Με τη ΝΔ στην πρώτη ζέστη “καιγόμαστε”, στην πρώτη βροχή “πνιγόμαστε”, στο πρώτο χιόνι “εγκλωβιζόμαστε”» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Επιτελικό μπάχαλο ακόμα μία φορά στους δρόμους, με τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη αποσύνθεση και τους υπευθύνους να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον» τόνισε το ΜέΡΑ25.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ