28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αξιοποίηση χώρου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση ως αθλητικού χώρου

Τη μελέτη σχετικά με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Λυκόβρυσης ολοκλήρωσε ο δήμος. Μεταξύ άλλων, το ΓΠΣ θ’ ανοίξει τον δρόμο για να αποκτήσει η Λυκόβρυση αθλητικό χώρο, αφού απόφαση της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση ως αθλητικού χώρου ενός ακινήτου ιδιοκτησίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Πρόκειται για έκταση 3.485,59 τ.μ. και πεζόδρομο πλάτους 5 μέτρων σε οικοδομικό τετράγωνο, που αποτελεί τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας, η οποία και το παραχωρεί με δωρεά στον δήμο.

Η μελέτη με τίτλο «Αναθεώρηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΓΠΣ Λυκόβρυσης», εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και με τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, διαβιβάστηκε τώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ και στο Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αττικής-Αθήνας.

«Ένα μεγάλο ζήτημα δεκαετιών για τους πολίτες της δημοτικής ενότητας Λυκόβρυσης οδεύει προς την οριστική του επίλυση. Πλέον ως δήμος έχουμε κάνει όλα αυτά που μας αναλογούσαν με βάση τη νομοθεσία, με τελευταίο τη διαβίβαση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο νέος αθλητικός χώρος θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Λυκόβρυσης και θα είναι η πρώτη από τις θετικές εξελίξεις για την περιοχή που φέρνει το νέο ΓΠΣ».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ