27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από το Καρπενήσι, στο σημαντικότερο ταξίδι της ζωής του, ο 8χρονος Αλέξανδρος Μπογιαντζής από τη Μακρακώμη

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία είχε η χθεσινή (13/7), απογευματινή προπόνηση της ομάδας της Λαμίας στο Καρπενήσι. Ο μικρός ήρωας από τη Μακρακώμη, ο Αλέξανδρος Μπογιαντζής, που γεννήθηκε πρόωρα και αγωνίζεται για τη ζωή του, λίγο πριν ταξιδέψει στην Αμερική προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, βρέθηκε με την οικογένειά του στην προπόνηση του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, και ευχαρίστησε την ομάδα για τη στήριξη και τη συμπαράσταση.

Όπως αναφέρει το lamianow.gr, ο 8χρονος  Αλέξανδρος δεν έχει αυτόνομη βάδιση· έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια την βάδιση με περιπατητήρα. Φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία και αυτός είναι και ο λόγος που θα μεταβεί στην Αμερική σε ειδικό κέντρο, προκειμένου να υποστεί μια εξειδικευμένη επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του.

Το κύμα αγάπης σε όλη την Ελλάδα για τον 8χρονο από τη Μακρακώμη, στάθηκε ικανό σε μικρό χρονικό διάστημα να συγκεντρωθούν τα 75.000 ευρώ που χρειάζεται προκειμένου να ταξιδέψει στην Αμερική και να υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση που δύναται να του αλλάξει τη ζωή. Η επέμβαση λέγεται Selected Dorsal Rizotomy (Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή), και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσιοθεραπεία για περίπου ένα έτος ο Αλέξανδρος θα πετάξει τους κηδεμόνες που έχει και στα δύο πόδια και θα περπατά με μπαστούνι.

Οι γονείς του Αλέξανδρου έγραψαν αυτό το μήνυμα για να ευχαριστήσουν τους εκατοντάδες ανώνυμους υποστηρικτές της προσπάθειας που κάνουν για να στηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του λίγο μετά την ολοκλήρωση ενός μικρού θαύματος στις αρχές Μαΐου:

“‘Είμαστε άνθρωποι, όσο είμαστε συνάνθρωποι’ είπε κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό αποδείξατε όλοι εσείς, ανώνυμοι και επώνυμοι που σταθήκατε δίπλα στο μικρό μας Αλέξανδρο και σε μας τους γονείς του, δίνοντας μας τη δυνατότητα να μεταβούμε στην Αμερική για τις απαιτούμενες επεμβάσεις αλλά και να εξασφαλίσουμε την αποθεραπεία του παιδιού μας που θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρατε, η οποία είναι ήδη αρκετή για να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα.”

(Με στοιχεία από lamianow.gr, lamia1964.gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ