27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αστεράτη Mercedes C 180 του 1997 με 0 χιλιόμετρα!







Τα αυτοκίνητα της Mercedes ανέκαθεν ξεχώριζαν από τα παλαιότερα χρόνια, καθώς εξέπεμπαν μια διαχρονική γοητεία μαζί με πολυτέλεια. Τα σημερινά της μοντέλα μοιάζουν σαν… διαστημόπλοια συγκριτικά με τα κλασικά σεντάν προ τριών δεκαετιών, ωστόσο τα παλιά μπορεί να μην έχουν οθόνες και ένα σωρό συστήματα, παραμένουν όμως premium. Όταν μάλιστα είναι καλοδιατηρημένα, τότε τυγχάνουν μεγάλου θαυμασμού.

Μια τέτοια σπάνια περίπτωση είναι και η εικονιζόμενη, πρώτης γενιάς Mercedes C 180 Classic. Παρά το γεγονός ότι μετρά 24 ολόκληρα χρόνια από τότε που αγοράστηκε, ουσιαστικά έχει παραμείνει σαν καινούργια, αφού το οδόμετρό της έχει γράψει μόλις 261 χιλιόμετρα. Κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκονταν στο μουσείο της Mercedes, όμως διατίθεται προς πώληση σε εμπορία της Γερμανίας. Φυσικά μην περιμένετε πως ένα τέτοιο κομμάτι θα πωλείται για λίγα λεφτά, αφού το αντίτιμο είναι της τάξεως των 39.000 ευρώ! (δείτε εδώ την αγγελία). Σίγουρα πάρα πολλά λεφτά για ένα αυτοκίνητο που δεν αφορά κάποια ειδική έκδοση, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει ότι αν κυκλοφορήσει και κάνει χιλιόμετρα θα χάσει όλη την αξία της. Όποιος λοιπόν την πάρει θα πρέπει να την κλείσει καλά φυλαγμένη σε ένα γκαράζ για πολλά χρόνια ακόμα, μέχρι να γίνει αντίκα.

Αναμενόμενα η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική, τόσο εξωτερικά, όσο και στο ανέγγιχτο εσωτερικό με τις χαρακτηριστικές μπλε επενδύσεις και τα διακοσμητικά ξύλου. Στον εξοπλισμό της διαθέτει 4 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλιοροφή, κεντρικό κλείδωμα και cruise control. Ουσιαστικά μόνο το air condition λείπει.

Την κίνηση του μήκους 4.516 χλστ. (4.688 χλστ. η υπάρχουσα CLA) και βάρους 1.350 κιλών αμαξώματος, αναλαμβάνει το ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο και 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1.8 λτ., συνδυασμένο με 5άρι αυτόματο κιβώτιο. Με την ισχύ των 122 ίππων και τη ροπή των 170 Nm, η παλιά μεσαία Mercedes επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,0 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 190 χλμ./ώρα.

The post Αστεράτη Mercedes C 180 του 1997 με 0 χιλιόμετρα! appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ