26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αύξηση του ιικού φορτίου στο Καρπενήσι, δείχνουν τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων στα αστικά λύματα

Σημαντική αύξηση κατά 50%, δείχνουν οι νέες μετρήσεις από τα αστικά λύματα της πόλης Καρπενησίου που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, ανατρέποντας έτσι την καλή εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν και υπήρξε σημαντική μείωση στο ιικό φορτίο, κάτι που μεταφράστηκε και σε πραγματικά λιγότερα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, η τελευταία μέτρηση που έγινε χθες Πέμπτη 22 Απριλίου, έδειξε αύξηση του υιικού φορτίου. Ελήφθησαν -κατά τις πρωινές ώρες- έξι δείγματα του ενός λίτρου ανά μία ώρα, από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού Καρπενησίου

Σύμφωνα με το έγγραφο των αποτελεσμάτων, το οποίο εστάλη σήμερα στον Δήμο Καρπενησίου από το εργαστήριο που πραγματοποιεί τις αναλύσεις των λυμάτων, τα χθεσινά λήμματα είναι της τάξης των 220.000 (220Ε, 05) αντιγράφων κορονοϊού ανά λίτρο λυμάτων.

Αυτό σημαίνει μία αύξηση 50% από την προηγούμενη, πριν λίγες ημέρες, μέτρηση, που είχε γίνει πάλι από το ίδιο εργαστήριο και έδειχνε 150.000 αντίγραφα του ιού ανά λίτρο λυμάτων. Σύμφωνα με την αναγωγή που γίνεται, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν και τα κρούσματα στο Καρπενήσι.

Στις 13 του μήνα, οι μετρήσεις κατέγραψαν θεαματική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του Καρπενησίου (300%). Το επταήμερο 10-17/4, καταγράφηκαν 50 κρούσματα, ωστόσο σταδιακά επήλθε πτώση της επιδημιολογικής επιβάρυνσης, όπως είχαν προαναγγείλει και τα αποτελέσματα από τα λύματα, την Τρίτη 20 Απριλίου. Το επταήμερο 18 με 23/4 οι μολύνσεις που δηλώθηκαν ήταν μόλις 15.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23/4 ο ΕΟΔΥ καταχώρισε στην Ευρυτανία τέσσερα νέα κρούσματα, με τον αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών το τελευταίο 7ήμερο να ανέρχεται σε 15.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ