26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Α. Σπυρόπουλος στην ΕΡΤ: Για την υποψηφιότητα Παππά, τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ντιμπέιτ

Σχετικά με το ζήτημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, τις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και το αν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι ανοιχτό σε ένα ενδεχόμενο ντιμπέιτ, απάντησε ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Εσείς πώς σχολιάζετε αυτή την απόφαση;

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει μία ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου την οποία οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε, όποως σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη». Μεταξύ άλλων, παραλλήλισε την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτιά του με την αμφισβήτηση του κ. Ράμμου, των Ανεξάρτητων Αρχών από τη Νέα Δημοκρατία. «Δυστυχώς τα δύο κόμματα πορεύονται με έναν τρόπο αμφισβήτησης των θεσμών και ιδιαίτερα των θεσμών της δικαιοσύνης (…) Είναι εμφανές ότι έγιναν παρεμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά στις τηλεοπτικές άδειες», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Στο ΠΑΣΟΚ έχετε αναφερθεί στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Θεωρείτε απαραίτητη τη συμμετοχή σε ένα τέτοιο σχήμα του πρώτου κόμματος, ή πιστεύετε πως μπορεί να γίνει κυβέρνηση με τη συμμετοχή του 2ου, του 3ου, του 4ου αν βγαίνουν τα νούμερα;

«Έχουμε πει ότι θέλουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, γιατί σεβόμαστε το Σύνταγμα, σεβόμαστε την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα επιλέξουν την Κυριακή το βράδυ να δώσουν τη δύναμη και πόση δύναμη στατ κόμματα έτσι ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τους λέμε λοιπόν ότι έχουμε ένα σχέδιο διακυβέρνησης για τον τόπο, με σοσιαλδημοκρατικές αλλαγές που είναι σημαντικές για την επόμενη μέρα (…) Όση περισσότερη δύναμη δώσουν οι Έλληνες πολίτες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόσο πιο δυνατά θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου«, απάντησε ο κ. Σπυρόπουλος. «Θα καταθέσουμε την πρότασή μας και τις προτεραιότητές μας. Αν μπορούμε να συμφωνήσουμε με κάποια άλλα κόμματα με αυτές τις προτεραιότητες θα προχωρήσουμε στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης».

Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το τηλεοπτικό debate, ο κ. Ανδρουλάκης θα ήθελε να συμμετάσχει σε debate των αρχηγών; 

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι είναι ανοιχτοί στον διάλογο, «το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ ισχυροί πολιτικά (…) Έχουμε καταθέσει το πολιτικό μας πρόγραμμα και δεν έχουμε ακούσει μια αντιπρόταση. Άρα πολιτικά έχουμε τις προτεραιότητές μας για την επόμενη μέρα και θα χαρούμε πολύ να τις αναδείξει αυτές ο κ. Ανδρουλάκης σε ένα ντιμπέιτ».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ