26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Άνοιξε, ύστερα από 6 μήνες, η εστίαση στο Καρπενήσι. Στις 23:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας, με SMS για καφέ

Με ηλιόλουστο, σχεδόν καλοκαιρινό καιρό έγινε η πρεμιέρα της επανεκκίνησης της εστίασης στην Ευρυτανία. Λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων, χωρίς μουσική και με τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της covid-19. Στο Καρπενήσι, κάτοικοι και επισκέπτες βγήκαν μια βόλτα το πρωί για να απολαύσουν τον καφέ τους στην πλατεία.

Οι επιχειρήσεις θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 10:45 το βράδυ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν με SMS τον κωδικό 6 στο 13033. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 11 τη νύχτα (έως τις 5 τα ξημερώματα). «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην κάμερα των Ευρυτανικών Νέων, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ευρυτανίας, Χρήστος Τσάμπρας, ανέφερε πως η κίνηση στην εστίαση κατά την επανέναρξη ήταν μάλλον κατώτερη των προσδοκιών του κλάδου, σημείωσε ωστόσο πως ακόμα είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Τροχοπέδη αποτελεί η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, είπε και τόνισε πως πρόβλημα υπάρχει για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν επαρκή εξωτερικό χώρο· «θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και γι’ αυτά τα καταστήματα», υπογράμμισε.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 5/5/2021

Πλατεία Καρπενησίου, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα

Αναλυτικά τι ισχύει

Η λειτουργία μόνο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εκτός από φοιτητικά εστιατόρια]) υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,  γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες)

– Χρήση μπαρ (εξωτερικός χώρος) με τοποθέτηση σκαμπό, 2 σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5μ για κάθε επόμενη δυάδα

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

– Για τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι συνεχίζει να είναι σε αναστολή η λειτουργία υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (ΚΑΔ 56.21-catering).

Για την μετάβαση στα καταστήματα εστίασης, οι πελάτες θα στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά έως τις 22:45 και οι πελάτες θα πρέπει να φεύγουν εγκαίρως προκειμένου να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους έως την έναρξη απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 23.00. Αρκετά καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 7 αύριο το πρωί.

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας του ωραρίου, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ