26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Κατά δεκάδες έσπευσαν να εμβολιαστούν οι Αγραφιώτες. Σε Κρέντη & Γρανίτσα η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 5ης Υ.ΠΕ.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα επιστρατεύονται στην προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης στην Ευρυτανία, που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα -και ενώ ο νομός διαθέτει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στα… Βαλκάνια.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (12/7), στην πλατεία της Κρέντης του Δήμου Αγράφων ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέσω της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, που την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, θα βρεθεί στη Γρανίτσα.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 2ημέρου υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν 150 εμβολιασμοί, σε άτομα ηλικίας από 19 έως… 108 (!) ετών. Οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer και για τον λόγο αυτό η Κινητή Μονάδα θα επισκεφθεί ξανά τα δύο αγραφιώτικα χωριά σε τρεις εβδομάδες.

Παρών κατά την πρώτη μέρα εμβολιασμού ήταν και ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας κ. Νίκος Παπανικολάου, καθώς και ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, αντιδήμαρχοι κ.α.

«Και κινητές μονάδες από σήμερα στη μάχη των εμβολιασμών, οι οποίοι ξεκίνησαν με συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τους δημότες των Αγράφων στις κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες Κινητές Μονάδες. Επειδή η απειλή της ινδικής μετάλλαξης έχει απλώσει ανησυχητικά τα δίχτυα της σε όλη τη χώρα, ο μόνος τρόπος να ανακόψουμε την πορεία της είναι ο άμεσος εμβολιασμός αφού κανείς δεν είναι άτρωτος. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο στη Γρανίτσα γιατί στόχος μας είναι να μη μείνει κανείς που το επιθυμεί ανεμβολίαστος στις απομακρυσμένες περιοχές αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση», ανέφερε στο facebook ο Αλ. Καρδαμπίκης, ενώ δηλώσεις στην κάμερα των Ε.Ν. έκαναν τόσο ο δήμαρχος Αγράφων όσο και ο διοικητής 5ης Υ.ΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ