26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Β. Γερμανός: Παντρεύτηκα για να μην τελειώσω τις σπουδές μου – Γιατί τις ξαναξεκίνησα

Για την πρώτη του επαφή με τη μουσική, το γάμο, τα κομβικά σημεία της ζωής του αλλά και για τον πρώτο του δίσκο μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Στούντιο 4 ο Βαγγέλης Γερμανός.

Παντρεύτηκα για να μας αφήσουν ήσυχους οι γονείς

Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για την απόφαση να παντρευτεί σε μικρή ηλικία λέγοντας πως «το γάμο δεν τον έκανα από αγάπη, αγαπούσα φοβερά την τότε γυναίκα μου, αλλά οι γονείς μας θέλανε να τελειώσουμε τις σπουδές, μας κυνηγάγανε. Τότε είπαμε, δεν παντρευόμαστε να μας αφήσουν ήσυχους;».

Γιατί ξαναξεκίνησα τις σπουδές

Μιλώντας για τις σπουδές του ο κ. Γερμανός ανέφερε ότι «δεν είχα σκοπό να τελειώσω το Μαθηματικό, πήγα απλά γιατί παίρναμε αναβολή από το στρατό, τέτοια πράγματα» ενώ μίλησε και για τον άνθρωπο που τον έπεισε τελικά να τις ολοκληρώσει λέγοντας «είπα σε ένα φίλο στο στρατό ότι παράτησα το Μαθηματικό και μου είπε κακώς, να το τελειώσεις. Αυτός με έστειλε σε ένα καταπληκτικό δάσκαλο και τότε κατάλαβα τι είναι τα μαθηματικά».

Πότε εμφανίστηκε η μουσική

Ο κ. Γερμανός ερωτηθείς για το πού εμφανίστηκε η μουσική στη ζωή του είπε ότι υπήρχε από όταν ήταν πολύ μικρός και μοιράστηκε μια παιδική του ιστορία «όταν ήμουν 11 δίπλα μας χτιζόταν μια οικοδομή και ήταν ένας οικοδόμος που στο διάλειμμα του έπαιζε κιθάρα. Εγώ τον άκουσα και παραδόθηκα, πήγα στη μάνα μου και της είπα θέλω κιθάρα!»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο πρώτος δίσκος

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ως μουσικός, ο κ. Γερμανός είπε ότι δούλευε σαν κιθαρίστας του Διονύση Σαββόπουλου με τη συμφωνία να παίζουν και κάποια από τα δικά του τραγούδια στην αρχή του προγράμματος. Έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει τον πρώτο του δίσκο, αφού όπως είπε «όταν παίζαμε μαζί, ο Διονύσης μού είχε πει ότι τα κομμάτια μου είναι καλά, να κάνουμε ένα δίσκο… και για καλή μου τύχη τότε ήταν παραγωγός στη “Λύρα”, οπότε κατά μία έννοια ήταν δεσμευμένος από τον λόγο του».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ