27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γερμανία: Ο Γκ. Σρέντερ απορρίπτει την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων και συμφωνεί με την μη αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ υποστήριξε την απόφαση του σημερινού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να μην παραδώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία και την απόρριψή του για την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων, αναφέρει τη Δευτέρα το dpa.

«Νομίζω ότι ο Όλαφ Σολτς κάνει αυτό που θα περίμενα από έναν Γερμανό  καγκελάριο αυτή τη στιγμή», είπε στο dpa ο πρώην ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο είναι επίσης το κόμμα του Σολτς.

Ο Σρέντερ, πρώην καγκελάριος μεταξύ 1998 και 2005, ζήτησε επίσης μια γαλλογερμανική πρωτοβουλία για τη διαπραγμάτευση λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς εάν θα ήθελε ο Scholz να είναι «καγκελάριος της ειρήνης», ο Schroeder (79 ετών σήμερα) απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας: «Υπάρχει κάτι αρνητικό όταν ένας Γερμανός καγκελάριος υπερασπίζεται την ειρήνη, όταν κάποιος περιγράφεται ως «καγκελάριος της ειρήνης»;

«Το γεγονός ότι ο Σολτς επαινείται από τον Γκέρχαρντ Σρέντερ δείχνει ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο», αντέδρασε ο Μάρκους Σόντερ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, της βαυαρικής πτέρυγας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Ένα μέλος της ηγεσίας του CDU, ο Γενς Σπαν, εκτίμησε από την πλευρά του ότι «αν έχεις φίλους και υποστηρικτές όπως ο πρώην καγκελάριος και φίλος του Πούτιν Γκέρχαρντ Σρέντερ, δεν χρειάζεσαι πλέον πολιτικούς αντιπάλους».

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ