19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιορτές Δάσους 2022 / Με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού, ανοίγει απόψε η αυλαία των θερινών εκδηλώσεων

Από το αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου θα δοθεί το έναυσμα για την έναρξη των «Γιορτών Δάσους 2022». Τα φετινά δρώμενα θα ξεκινήσουν με το καθιερωμένο διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

Έξι παραδοσιακά σωματεία μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της περιοχής τους, αλλά και από όλη την Ελλάδα, συνοδεία παραδοσιακού συγκροτήματος, ενώ το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν και άλλες δράσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίου, παραδοσιακών φορεσιών κ.α.

Ειδικότερα, η έναρξη θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής, 22 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης όπου πέντε (5) σωματεία θα χορέψουν χορούς διαφόρων περιοχών, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογός Καρπενησίου θα παρουσιάσει χορούς και ενδεικτικά τραγούδια της περιοχής μας και όχι μόνο. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν το «Λύκειο Ελληνίδων» Λάρισας, οι «Χοροστάτες» Θεσσαλονίκης, οι «Χοροστάτες» Κατερίνης, ο Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη» Ν. Ηρακλείου Αττικής, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου «Χ.Λ.Ο.Α» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου

Θα ακολουθήσει δείπνο και γλέντι  για όλους τους συμμετέχοντες στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.  

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 23 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο χορών, ενώ παράλληλα ο γνωστός φωτογράφος μόδας, Μιχάλης Παππάς, θα φωτογραφήσει φορεσιές της περιοχής μας και όχι μόνο.

Το ίδιο βράδυ, στις 8.00, επίσης στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η Παραδοσιακή φορεσιά της Μυρίκης» με προσκεκλημένη την συγγραφέα Δρ Ράνια Αντωνίου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας, ο κ. Ιωάννης Δημητρίου, τέως διευθυντής της ανδρικής ιματιοθήκης του Λυκείου Ελληνίδων, η κα Γιούλη Μάλαινου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, καθώς και η ίδια η συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών ενδυμάτων σε στυλ επίδειξης – ντεφιλέ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με έντεχνο ζωντανό πρόγραμμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ