26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γουέιντ: «Το μίσος ήταν εξαιτίας του χρώματος μας»

 

Ο σπουδαίος Αμερικάνος γκαρντ μίλησε για το big 3 που δημιούργησε με τους Λεμπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος στο Μαϊάμι, ενώ αναφέρθηκε στο μίσος και τον ρατσισμό που βίωσαν.

Ο Ντουέιν Γουέιντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του πρώην NBAερ Τζέι Τζέι Ρέντικ “The Old Man & The Three”, μίλησε για την ιστορική απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς να ενώσει τις δυνάμεις του με τον ίδιο και τον Κρις Μπος στους Μαϊάμι Χιτ το καλοκαίρι του 2010 με σκοπό την κατάκτηση ενός τίτλου. Παράλληλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως “κομμάτι” του μίσους που δεχόντουσαν ήταν λόγω του χρώματος τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Είδα μία… ασχήμια από τους οπαδούς που δεν γνώριζα ότι υπήρχε! Μιλάμε για ρατσισμό και πράγματα που μας έλεγαν. Έπρεπε να έχουμε σεκιούριτι γύρω μας γιατί το μίσος ήταν πραγματικό. Ξέραμε ότι ένα μέρος από αυτό το μίσος ήταν εξαιτίας του χρώματός μας. Λόγω του ότι ήμασταν τρεις μαύροι παίκτες που αποφάσισαν να κοντρολάρουν την τύχη από τις καριέρες τους”.

“Γιατί οι ομάδες θα μπορούσαν να ανταλλάξουν τον Ντουέιν Γουέιντ σε μία στιγμή αν δεν έκανε αυτό που περίμενε ο οργανισμός να κάνει. Έτσι, όταν είχαμε τη δύναμη, όταν είχαμε τη στιγμή, την πήραμε. Αλλά ένα μέρος του μίσους προήλθε επειδή ήμασταν τρεις μαύροι τύποι που αποφάσισαν και άλλαξαν τον τρόπο που πιθανότατα θα ήταν το ΝΒΑ λόγω αυτής της απόφασης”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ