8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Δείπνο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την «άρρηκτη φιλία» μεταξύ Γερμανίας – Γαλλίας

Τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε την Τρίτη ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στο Πότσνταμ. Ο κ. Σολτς ξενάγησε τον προσκεκλημένο του στην πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου, όπου διαμένει, ενώ οι δύο ηγέτες δείπνησαν σε εστιατόριο της περιοχής.

«Οι χώρες μας συνδέονται με άρρηκτη φιλία. Μαζί αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτών των ημερών και της εποχής μας. Για αυτό χαίρομαι που σας συναντώ σήμερα στην πόλη όπου ζω. Καλώς ήλθατε στο Πότσνταμ, αγαπητέ Εμανουέλ Μακρόν!», έγραψε πριν από λίγη ώρα στο Twitter ο καγκελάριος, με αναρτήσεις στη γερμανική και στη γαλλική γλώσσα.

Ο Όλαφ Σολτς περπάτησε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο κέντρο του Πότσνταμ και στο «Νησί της Φιλίας», ενώ επισκέφθηκαν μαζί το Μουσείο Μπαρμπερίνι. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σολτς υποδέχεται ως καγκελάριος ξένο ηγέτη στον τόπο κατοικίας του, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Βερολίνο. Ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο από 2 έως 4 Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ