19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διάκριση στη Ρουμανία για τη Ράνια Μπουμπουρή

Βουκουρέστι, δύο εβδομάδες γεμάτες δράσεις φιλαναγνωσίας (17-30 Νοεμβρίου 2020): Ένα από τα έξι ευρωπαϊκά παιδικά βιβλία που προτείνονται από τον πολιτιστικό κόμβο EUNIC Romania (Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa) για μετάφραση στη Ρουμανία είναι ο «Διαγωνισμός φιλίας», της Ράνιας Μπουμπουρή. Οι υπόλοιπες 5 προτάσεις είναι βιβλία συγγραφέων από την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Τουρκία.

«Η είδηση αυτή φώτισε, για μένα, την πολύ σκοτεινή περίοδο που διανύουμε», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα η Ευρυτάνισσα συγγραφέας. «Θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση να δω τον “Διαγωνισμό φιλίας” μεταφρασμένο στα ρουμανικά, είναι ένα βιβλίο που νομίζω ότι μπορεί ν’ αγγίξει τα παιδιά ανεξάρτητα από τη χώρα όπου ζουν, ενώ η γλώσσα της θαυμάσιας εικονογράφησης της Χρύσας Σπυρίδωνος είναι παγκόσμια».

«Μέχρι στιγμής», προσθέτει, «είχα τη χαρά να δω τρία βιβλία μου να μεταφράζονται στην Τουρκία, μακάρι να δω και αυτό μεταφρασμένο στη Ρουμανία. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευγνώμων στον Ρουμάνο μεταφραστή Claudiu Sfirschi Laudat για την εξαιρετική του δουλειά, στους συνεργάτες μου Χρύσα Σπυρίδωνος και Μάκη Τσίτα για την εκτίμησή τους, και βέβαια στις Εκδόσεις Ψυχογιός, για την άψογη συνεργασία μας τα τελευταία 20 χρόνια».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ