16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δράση για την ψυχική ενδυνάμωση των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, στον Δήμο Τεμπών

Μία ιδιαίτερη δράση πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών στο παλιό δημοτικό σχολείο Γόννων, δράση αποφόρτισης και συναισθηματικής ενδυνάμωσης των μαθητών του Λυκείου Γόννων που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Γιώτα Κούρτη συζήτησε με τις  μαθήτριες για τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους για τις εξετάσεις τους και τέλος εφάρμοσαν, μεθόδους χαλάρωσης, ασκήσεις εκτόνωσης, εξάσκησης της συγκέντρωσης και της προσοχής καθώς και μεθόδους δημιουργίας συνθηκών χαλάρωσης και ηρεμίας μέσω της μουσικής.

Η συγκεκριμένη δράση έθεσε στο ο επίκεντρο την ψυχική υγεία των υποψηφίων με στόχο τη βελτίωση της  επίδοσης στις εξετάσεις τους.

Στόχος της Δομής είναι από τη νέα σχολική χρονιά, να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση της” αίθουσας ηρεμίας” σε όλα τα σχολεία του Δήμου με σκοπό την αποφόρτιση και εκτόνωση των μαθητών από το άγχος της καθημερινότητας.

Οι υποψήφιοι ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση στις 14 Ιουνίου, ώστε όλοι μαζί να συζητήσουν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για τη νέα τους εμπειρία.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών εύχεται σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία! Με δύναμη και αισιοδοξία να ολοκληρώσουν τις πανελλαδικές τους εξετάσεις και να πετύχουν τον στόχο τους!

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ