27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κλείνουν σχολεία & υπηρεσίες στα Άγραφα – Μεγάλη διασπορά εντόπισαν τα τεστ του ΕΟΔΥ

Εκτεταμένη διασπορά ανίχνευσαν τα τεστ του ΕΟΔΥ που διενεργήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 11 Μαρτίου 2021, στην έδρα του δήμου Αγράφων, το Κερασοχώρι. Έκτακτα μέτρα αποφάσισε ο δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, έγιναν συνολικά 169 τεστ. Τα rapid test ήταν 89, από τα οποία θετικά εντοπίστηκαν τα 15. Το ποσοστό θετικότητας άγγιξε το 17%, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες τοπικές αρχές, ενώ αναμένονται προσεχώς και τα αποτελέσματα από 80 μοριακούς ελέγχους.

Με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων, κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγράφων που στεγάζονται στο Κερασοχώρι για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των υπηρεσιών, μετά το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στην Τ.Κ. Κερασοχωρίου.

Επίσης κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων καθώς και ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Αγράφων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι συρροή κρουσμάτων είχε διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες στην Κρέντη Αγράφων, με αποτέλεσμα να αναστείλουν τη λειτουργία τους τα σχολεία του χωριού. Βορειότερα, σε αυστηρό λοκντάουν τελεί ο οικισμός Δαφνούλα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ