27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκτός “μάχης” ο νέος Πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, ανιχνεύθηκε θετικός σε τεστ κορονοϊού

Πριν προλάβει καλά-καλά να αναλάβει υπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, ο νέος Πνευμονολόγος θα χρειαστεί να παραμείνει σε υποχρεωτική κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς ανιχνεύθηκε θετικός σε έλεγχο κορονοϊού στον οποίο υποβλήθηκε.

Ύστερα από την εκδήλωση ήπιων συμπτωμάτων, στον ιατρό διενεργήθηκε rapid test, που «βγήκε» θετικό. Αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, ο Πνευμονολόγος να τεθεί εκτός καθηκόντων για το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ιχνηλατούνται οι επαφές του, εντός και εκτός χώρου εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν διασπορά.

Το νέο κρούσμα covid-19 στο Γ.Ν. Καρπενησίου -και σε ένα τόσο κομβικό πόστο- έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τη μεγαλύτερη υγειονομική δομή του νομού, που εδώ και εβδομάδες δίνει πραγματική «μάχη» εν μέσω αύξησης των μολύνσεων στον ντόπιο πληθυσμό, των νοσηλειών και των σοβαρών περιστατικών (5 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ). Πριν από μερικές ημέρες, εξάλλου, θετικός είχε ανιχνευθεί και ο ένας εκ των δύο ιατρών της Παθολογικής Κλινικής, ενώ στη διάρκεια του Νοεμβρίου είχαν προκύψει θετικά τεστ σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Πλέον, όλο το βάρος πέφτει επάνω στον μοναδικό εναπομείναντα Παθολόγο, τον κ. Θεόδωρο Δαλαδήμο, ο οποίος καλείται, εργαζόμενος… δεκάδες ώρες, να διαχειριστεί όλα τα περιστατικά, τόσο στην Παθολογική Κλινική όσο και στην ειδική πτέρυγα covid-19 του Γ.Ν. Καρπενησίου. Παθολόγος γιατρός που καλύπτει επικουρικά κάποιες ημέρες της εβδομάδας τις ανάγκες, έχει διατεθεί στο Νοσοκομείο και από το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας.

Όπως αποκλειστικά έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, στις 12 Νοεμβρίου 2020 είχε υπογραφεί, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρη Καρατσίκη, η μετάθεση του Πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο ιατρός προέκυψε θετικός στον κορονοϊό. Όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί, το προσωπικό στον τομέα της Υγείας, καθώς βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» ενάντια στην πανδημία, αντιμετωπίζει τον υψηλότερο κίνδυνο, παρά τα μέτρα που με επιμέλεια εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.α. «Η κάλυψη της θέσης Πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου έρχεται σε μία περίοδο που είναι απολύτως απαραίτητη η συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς και στην Ευρυτανία, πλέον, υπάρχουν δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Οι υπηρεσίες του γιατρού στο νοσοκομείο της πόλης μας θα είναι πολύτιμες», ανέφερε το ρεπορτάζ των Ε.Ν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ