11 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εορδαία: Αγανακτισμένοι οι δενδροκαλλιεργητές για τις αποζημιώσεις

Στα όρια τους έχουν φθάσει οι παραγωγοί κερασιών και μήλων σε Πύργους, Μεσόβουνο, και Κομνηνά Εορδαίας. Υποστηρίζουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις φορέων της περιοχής για καταβολή των αποζημιώσεων από τον παγετό του περασμένου Απριλίου, μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

Δέκα μήνες αργότερα, και παρά τις υποσχέσεις η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα ενώ έχουν τα καταβάλει λένε οι ίδιοι τα τέλη εκτιμήσεων για τα χωράφια τους στον Οργανισμό.

Οι καλλιεργητές υποστηρίζουν πως ο ΕΛΓΑ δεν ενέκρινε την καταβολή των αποζημιώσεων, γιατί ο παγετός συντελέστηκε στο προανθικό στάδιο των δέντρων, κι έκτοτε ξεκίνησε ο αγώνας τους.

Η νέα καλλιεργητική περίοδος ανοίγει και θα χρειαστούν εφόδια, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τις περυσινές οφειλές τους αν δεν πάρουν και τις αποζημιώσεις δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες δεν μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ γιατί η περίπτωσή τους δεν εμπίπτει στον κανονισμό λέει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Οι πληγέντες από τον παγετό παραγωγοί των Πύργων, απέστειλαν εξώδικο στον Προϊστάμενο του ΕΛ ΓΑ στην Κοζάνη για την επίσπευση των διαδικασιών των αποζημιώσεων και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΚΕΣΚΙΛΙΔΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ