27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στον ΟΣΕ Λάρισας

«Το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργεί» ανέφερε ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον σταθμό του ΟΣΕ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα ο Σταθμάρχης κ. Πίτσας εξήγησε ότι το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας δεν λειτουργεί στον Σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, λειτουργεί όμως ο Τοπικός Πίνακας Ελέγχου που ελέγχει το τρένο για 8,5 χιλιόμετρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός διευθυντής Συντήρησης του ΟΣΕ κ. Στουρνάρας σχετικά με τον Τοπικό Πίνακα Ελέγχου.

Ο υφυπουργός έφτασε γύρω στις 6 το απόγευμα στον Σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση για τους τραυματίες.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Μίλησε για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου με ασφάλεια και έθεσε ζητήματα διαφάνειας, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας.

«Δεν θα επιτρέψουμε – σημείωσε – την παραπληροφόρηση εντός και εκτός Βουλής».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού ο Σταθμάρχης κ. Δημοσθένης Πίτσας εξήγησε πώς λειτουργεί ο Τοπικός Πίνακας Ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας, ο οποίος τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2022 και έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το τρένο 3,5 χιλιόμετρα προς το νότο και 5 χιλιόμετρα προς τον βορρά.

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕ κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι ο Κεντρικός Έλεγχος Κυκλοφορίας (τηλεδιοίκηση) δεν λειτουργεί στον σταθμό της Λάρισας, λειτουργεί όμως από το Νοέμβριο του 2022 ο Τοπικός Πίνακας Ελέγχου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ