26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εργαζόμενοι Θριασίου νοσοκομείου: Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος – Κάλυψη των κενών θέσεων

Eπιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, καθώς και τους Διοικητές Δ.ΥΠ.Α, 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, έστειλε το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ζητώντας «να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (επικουρικός, ΣΟΧ, μέσω Δ.ΥΠ.Α. – ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες υγείας. Να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα».

Επίσης τονίζουν πως: «Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας και πρόνοιας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 30 επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην Αιμοδοσία, την Ψυχιατρική, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική, Νευρολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Μαιευτική/Γυναικολογική, Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική και Νευροχειρουργική κλινικές, το Βιοχημικό – Μικροβιολογικό ργαστήριο, το Ακτινοδιαγνωστικό, Γαστρεντερολογικό και Αγγειοχειρουργικό τμήματα.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 189 (συμπεριλαμβανομένων των «τριμηνιτών») επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, οι 3 ειδικευόμενες νοσηλευτριες, οι 43 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι 51 εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων του ΕΟΔΥ και της Δ.ΥΠ.Α Καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου.
Στα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 34 επικουρικοί και μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες».

Το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων, όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωσή τους, είναι: «Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω Δ.Υ.ΠΑ – ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου)
Να ανακληθούν οι αναθέσεις των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες.
Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να ενισχυθούν το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Aσπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες.
Να αναμορφωθούν οι οργανισμοί του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής για να ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ