1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Ζωή μας δεν μπαίνει σε Vouchers και Pass

Σε μαζική κινητοποίηση καλεί το Εργατικό Κέντρο τα σωματεία προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα μεταφέροντας στους συναδέλφους τους ότι πρέπει να αντιδράσουν ενάντια στην ακρίβεια και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς τους. Αρχικά το κάλεσμα είναι για τις 4 Οκτωβρίου στις 18:30 στην Πλατεία Καρλοβάσου και στην συνέχεια στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 του Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου αντιδρούν στην πολιτική των επιδομάτων λέγοντας ότι δεν είναι επαίτες να ζούν με voucher και pass.

«Μας προκαλούν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μιλάνε για «τα εκατομμύρια που έχουν πέσει στο νησί» και την ίδια στιγμή όποιος γυρίσει στις πόλεις και στα χωριά βλέπει ετοιμόρροπα σπίτια, δρόμους γεμάτους λακκούβες (βλέπε δρόμο Μυτιληνιοί – Βαθύ), έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά, βιολογικός κλπ) να μην έχουν δρομολογηθεί, μαθήματα σε σχολεία να γίνονται σε κοντέινερ, το νοσοκομείο να μετράει πόσες οργανικές θέσεις χάνονται καθημερινά, γιατροί στα χωριά να μην υπάρχουν, πολιτιστικοί χώροι να μαραζώνουν»αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους και συνεχίζουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν κόντρα στο μέλλον που τους ετοιμάζουν διεκδικώντας:

Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό.

Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές

Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία.

Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ