27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ε.Κ. Σάμου: Ο πόλεμος, η ακρίβεια και οι συλλογικές συμβάσεις, στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης

Mε κύρια θέματα τον απολογισμό και τον σχεδιασμό δράσης της διοίκησης, τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Σάμου με μεγάλη συμμετοχή αντιπροσώπων του.

Τη συνέλευση άνοιξε η πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρυνιώτη, η οποία αρχικά ανέλυσε τις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία τονίζοντας « ότι πρέπει να απορρίψουμε τα διλήμματα για το ποιον ιμπεριαλιστή θα πρέπει να υποστηρίξουμε και να προτάξουμε τη δική μας συλλογική και οργανωμένη δράση με βάση τις δικές μας ανάγκες».

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων που αντάλλαξαν εμπειρίες από τους χώρους δουλειάς, ενώ υπερψηφίστηκαν ψηφίσματα σχετικά με τον πόλεμο, την ακρίβεια και τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και σχετικό υπόμνημα της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας για την έλλειψη παιδιάτρων στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού.

Το σώμα κατέληξε ότι “στο επόμενο διάστημα χρειάζεται να γίνουν κι άλλες προσπάθειες ώστε να ενισχυθούν και να συζητηθούν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης πλατειά με τους συναδέλφους, να βελτιωθεί η επιχειρηματολογία  στην αντιπαράθεση με τη γραμμή της εργοδοσίας και του κράτους της. Να δραστηριοποιηθούν περισσότερα σωματεία, να βελτιώσουν τη μαζικοποίηση και τις συλλογικές τους διαδικασίες, την κινητοποίηση δυνάμεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ακρίβεια, τις ΣΣΕ, τον πόλεμο. Να ενισχυθεί η μαχητικότητα των εργαζομένων ώστε να σπάει η γραμμή του συμβιβασμού, του φόβου και της ηττοπάθειας”.

Το επόμενο ραντεβού των εργαζομένων δόθηκε για την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μαΐου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ