19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Στρατιώτης κατηγορείται ότι βοήθησε το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώσει συναδέλφους του

ΗΠΑ: Στρατιώτης κατηγορείται ότι βοήθησε το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώσει συναδέλφους του

Ένας Αμερικανός στρατιώτης συνελήφθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας γιατί φέρεται ότι επιχείρησε να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να στήσει ενέδρα σε αμερικανικές δυνάμεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κόουλ Τζέιμς Μπρίτζις, 20 ετών, κατηγορείται ότι «έδωσε στρατιωτικές συμβουλές» και καθοδήγησε άτομα, για τα οποία πίστευε ότι ήταν μέλη του ΙΚ, για το πώς να σκοτώσουν τους συναδέλφους του, ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Ντέμερς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Μπρίτζις, ο οποίος εντάχθηκε στον στρατό το 2019, άρχισε να επικοινωνεί πέρσι διαδικτυακά με έναν πράκτορα του FBI, ο οποίος εμφανιζόταν ως υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. Μεταξύ άλλων, ο 20χρονος εξέφρασε και ο ίδιος τη στήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, παρείχε εκπαίδευση και καθοδήγηση σε υποτιθέμενους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης που σχεδίαζαν επιθέσεις, έδωσε συμβουλές για πιθανούς στόχους στη Νέα Υόρκη ενώ έστειλε και διαγράμματα που εικόνιζαν στρατιωτικές ασκήσεις.

To άρθρο ΗΠΑ: Στρατιώτης κατηγορείται ότι βοήθησε το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώσει συναδέλφους του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ