8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Ευρυτανία στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης – Συμμετέχουν οι Δήμοι Καρπενησίου & Αγράφων (ΦΩΤΟ)

Ισχυρό το ευρυτανικό στοιχείο στην έκθεση Philoxenia 2022.

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα, Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022, η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” στη Θεσσαλονίκη, η οποία από το 1985 μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα.

Στην έκθεση συμμετέχει με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προβάλλοντας τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πέντε νομών που την αποτελούν, συνθέτοντας -μέσα από τα ετερόκλητα στοιχεία τους- μια ιδανική επιλογή για εξορμήσεις 365 ημέρες / χρόνο.

Στον χώρο της ΠΣΤΕ φιλοξενούνται και οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, παρέχοντας στους επισκέπτες πληροφορίες, υλικό και ψηφιακές ξεναγήσεις στα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ολόκληρου του νομού. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, με αφορμή την 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η αντιδήμαρχος Δ. Καρπενησίου, Σοφία Ζαλοκώστα, η αντιδήμαρχος Δ. Αγράφων, Αννέτα Κοτρώνα, ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες κ.α.

«Πρώτη ημέρα της 37ης Διεθνούς ‘Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia” στη Θεσσαλονίκη και ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει δυναμικά στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Στόχος η τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου μας. Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, του ορεινού τουρισμού και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων 365 ημέρες το χρόνο, της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της περιοχής μας, αλλά και των τοπικών προϊόντων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμος Καρπενησίου.

«Έτοιμοι για την 37η Διεθνή ‘Εκθεση Τουρισμού “Philoxenia” στη Θεσσαλονίκη! Έχοντας ως στόχο την προβολή των πανέμορφων τουριστικών προορισμών της περιοχής των Αγράφων! Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε!», σημειώνει η αντιδήμαρχος Αγράφων κα Κοτρώνα.

Στη Philoxenia, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Αρμενία και τιμώμενη περιοχή ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ο Τουριστικός Οργανισμός της Αρμενίας, το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας, ενώ δυναμική παρουσία θα έχουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς του τουρισμού, όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσων (ΣΕΤΕ), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος -ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση).

Έκθεση – σημείο αναφοράς για τον Τουρισμό

Η Philoxenia διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο  τριήμερο τουριστικό γεγονός συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλο το τουριστικό φάσμα, ελληνικοί και διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες, κλαδικοί φορείς και ΜΜΕ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι αγοραστές (hosted buyers) από χώρες στόχους για τον κλάδο.

Eμπλουτισμένη από ενδιαφέρουσες θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και στοχευμένες συνεδριακές εκδηλώσεις, η “Philoxenia” αποτελεί στο σύνολό της, ένα δυναμικό «εργαλείο» που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η “Philoxenia”, θα φιλοξενήσει περί τους 100 καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό στο αρτιότερα οργανωμένο b2b πρόγραμμα τουριστικής έκθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο ή και ανέφικτο. Το πρόγραμμα των hosted buyers είναι αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της HELEXPO, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ. Οι hosted buyers προέρχονται από τον χώρο των “Tour Operators”, “MICE”, “Corporate” και των “Μedia” και προγραμματίζουν τις συναντήσεις τους αποκλειστικά µε τους εκθέτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ