9 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η Θεσσαλονίκη μιλάει για το Καρπενήσι!”. Ενθουσίασαν τα παιδιά στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων (ΦΩΤΟ)

Στο “Θεσστιβαλάκι” συμμετείχε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καρπενησίου. Οι μικροί ηθοποιοί ανέβασαν την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και απέσπασαν τις επευφημίες του κοινού της συμπρωτεύουσας

από την έντυπη έκδοση

Τι και αν ο άστατος καιρός αποτέλεσε εμπόδιο; Οι μικροί ηθοποιοί από το Καρπενήσι, αγόρια και κορίτσια, μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του δήμου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, απόλαυσαν την εμπειρία και κέρδισαν δίκαια το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών στο “Θεσστιβαλάκι” της Θεσσαλονίκης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καρπενησίου ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη όπου με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, συμμετείχε στο Θεσστιβαλάκι, το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων, στις 10 και 11 Ιουνίου 2023. Μέσω των ερμηνειών τους, τα παιδιά αποτύπωσαν επί σκηνής πανανθρώπινες και πέρα από τον χρόνο αξίες, με την παράσταση να έχει ήδη κερδίσει εγκωμιαστικά σχόλια όταν πρωτοπαίχτηκε στο Καρπενήσι, πριν λίγες εβδομάδες.

Το “Θεσστιβαλάκι” ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, καθώς και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου “Λυρικός Μικρός Πλανήτης”. Έλαβαν μέρος 12 παιδικές θεατρικές ομάδες, πολιτιστικών, μορφωτικών συλλόγων και φορέων (παιδιών ηλικίας 6-12 ετών),

“Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου μας με υπεύθυνη την κα Νεκταρία Ευσταθιάδου έκλεψε τις εντυπώσεις με τις μοναδικές ερμηνείες των μικρών ηθοποιών”, αναφέρει ο δήμος και σημειώνει πως τα παιδιά από το Καρπενήσι εκπροσώπησαν την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο. “Η Θεσσαλονίκη μιλάει για το Καρπενήσι! Δεχτήκαμε με χαρά τα συγχαρητήρια του δημάρχου της κ. Ζέρβα και μέσω του δικού μας δημάρχου κ. Σουλιώτη εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για την υπέροχη φιλοξενία.  Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά μας, τους γονείς και τους εθελοντές. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Θεσστιβαλάκι!”, διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου.

Την παράσταση στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σοφία Ζαλοκώστα. Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε η τελετή λήξης όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, παρουσία και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νου Ζέρβα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, δημιουργικά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα κ.ά., με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνών, θεατροπαιδαγωγών, συγγραφέων παιδικών βιβλίων και μουσικών, καθώς και με τη συνδρομή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημόσιου ΙΕΚ Τριανδρίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ